- Vi vil bruke alle ressurser for å hjelpe de berørte i denne vanskelige situasjonen, sier ordfører Sigurd Stormo. Et pårørendesenter er opprettet på Meløy helse- og velferdssenter på Ørnes, og det er også opprettet en pårørendetelefon.

Navnene på de omkomne er frigitt

Det var Morten Johan Åsvang Halvorsen (18) og Emil Aleksander Johansen Pedersen (19) som mistet livet i den tragiske båtulykken natt til lørdag.


Navnene frigis i samråd med de pårørende. 

Det var ni personer i båten. Båten som ble brukt har sannsynligvis truffet land ved Myrvika på Teksmona. Båten ble påført skader, hovedsakelig i baugen. Etterforskningen er i en innledende fase, og det er flere hypoteser i etterforskningen. Politiet forsøker nå å danne seg et bilde av hva som har ført til ulykken, og alle er avhørt, sier politiet i en pressemelding søndag kveld.

Utover dette er politiet fortsatt i en tidlig fase i etterforskningen og kan av den grunn ikke gi ytterligere detaljer i saken.

Uklart forløp
Politiet fikk melding om ulykken kvart over ett natt til lørdag. Norsk luftambulanse, Redningsskøyta Hans Herman Horn, flere sivile båter, Kystvakta, redningsdykkere fra brannvesenet og ambulanse deltok i redningsaksjonen.  

- Dette er det tredje ulykken i sommer som berører Meløy. Vi har til sammen mistet fire unge mennesker, sa ordfører Sigurd Stormo da han møtte pressen lørdag formiddag. 
Han mener det nå er viktig å møtes og bearbeide den siste tragiske hendelsen
- Vi vil bruke alle ressurser for å hjelpe de berørte i denne vanskelige situasjonen, sier ordføreren.
Et pårørendesenter er opprettet på Meløy helse- og velferdssenter på Ørnes, og det er også opprettet en pårørendetelefon.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.