Fylkeskommunen foreslår kutt i båtruter til Støtt og Mesøya. Arkivfoto

Nordland fylkeskommune foreslår kutt - igjen

Skrevet av Astrid Berbusmel
22.10.2019 10:25 - OPPDATERT 22.10.2019 23:39

Samferdselsavdelingen i fylkeskommunen har sendt ut høringsforslag til alle kommunene ang kutt i buss- og båtruter. For vårt distrikt foreslår de å kutte i busstilbudet mellom Glomfjord og Bodø på lørdag. Turen som går fra Glomfjord kl 1310 med retur fra Bodø kl 1720, er foreslått kuttet. I høringen er det oppgitt at denne ruta har et snitt på godt over 20 passasjerer, og på spørsmål om dette forteller samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth at dette for det meste er lokalpassasjerer fra Saltstraumen og Tverlandet inn til Bodø.
- Vi skal ha dialog med Meløy kommune om høringen, dette er forslag fra vår side, men det er ikke sikkert at det blir den endelige løsningen, sier han.
Når det gjelder hurtigbåt er turen fredag kveld til Støtt nok en gang foreslått kuttet. Anløp på Mesøya på morgenen mandag, onsdag og fredag er også foreslått tatt bort, et viktig tilbud for de få fastboende på øya. Begge disse er signal-anløp i dag.

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.