Daglig leder Ann Karin Doyle Lillehaug på Nordtun Helserehab er klar til å åpne institusjonen på kort varsel om nødvendig. Arkivfoto

Nordtun i dvale

Skrevet av Astrid Berbusmel
24.03.2020 13:12 - OPPDATERT 24.03.2020 18:57

Nordtun Helserehab på Engavågen har permitterte nesten alle sine ansatte, og pasientene har reist hjem.

- Vi har for tiden ingen pasienter, sier daglig leder Ann Karin Doyle Lillehaug. 
- Alle som ønsket det, har muligheten til å jobbe for Meløy kommune, der er det stort behov for helsepersonell i disse dager. 

- Hva med det økonomiske?
- Ja, det er utfordrende. Helse Nord har bestemt at vi får bare ti prosent av kontraktsummen utbetalt. Så det er klart at det er ikke spesielt gunstig for oss. Vi vet at NHO jobber med dette, for noen helseforetak avkorter ikke utbetalingene til de private rehabiliteringsinstitusjonene. Vi har som alle andre bedrifter løpende utgifter som vi må forsvare.

- Vi har sett at situasjonen endrer seg nesten fra dag til dag. Hva med eventuell oppstart hvis behov melder seg?
- Vi er i beredskap og kan starte opp på kort varsel dersom kommunen eller helseforetaket får behov for våre tjenester. Vi vet at sykehusene sender pasienter hjem så fort det er mulig og stenger enkelte avdelinger. Så det er klart at her kan det bli behov for oss her på Nordtun på kort eller litt lenger sikt. Vi er klare! avslutter Lillehaug.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.