- Det er ingen hemmelighet at selskapet befinner seg i en vanskelig finansiell situasjon og trenger ytterligere finansiering, men begjæringen betyr ikke kroken på døra for Norwegian Crystals, sier fabrikksjef Tom Andersen. Foto: arkiv.

Norwegian Crystals er begjært konkurs

Skrevet av Hilde Kvammen
22.10.2019 23:35 - OPPDATERT 25.10.2019 08:13

Leverandørene er utålmodige etter å ikke ha fått betalt på lang tid. En av dem krever nå selskapet slått konkurs.

- Det er ingen hemmelighet at selskapet befinner seg i en vanskelig finansiell situasjon og trenger ytterligere finansiering, men begjæringen betyr ikke kroken på døra for Norwegian Crystals. Ledelsen har en plan for å gjenreise selskapet, sier fabrikksjef Tom Andersen.  


Innkaller til generalforsamling


Torsdag er det generalforsamling i Norwegian Crystals. Selskapet har innkalt alle sine aksjonærer for å vedta en redningsplan for omstrukturering av kapital og rekapitalisering av selskapet. Ledelsen mener løsningen ligger i å hente enda mer kapital til selskapet. Det skal skje ved å innføre tre tiltak: 
1) Ved å konvertere aksjonærlån på til sammen 120 millioner til aksjer tilsvarende 3 kroner per aksje, vil lånene omgjøres til egenkapital.  
2) Det inviteres til en første emisjon til 3 kroner per aksje som minimum skal være på 20 millioner kroner og maksimum på 200 millioner kroner utelukkende med kontant oppgjør. Denne emisjonen vil finne sted på generalforsamlingen 24. oktober eller kort tid etter. 
3) Det inviteres til en andre emisjon til 3 kroner per aksje på inntil 200 millioner kroner med oppgjør ved tingsinnskudd eller kontant. Emisjonen kan tegnes frem til årets slutt.

- Etter å ha innført disse tiltakene vil selskapet ikke ha noen konvertible lån, sier fabrikksjef Tom Andersen. Foto: privat.

Må slette lån 


Andersen peker på at selskapet kan hente inn 20-400 millioner ved å innføre de ovennevnte tiltakene.
- Etter å ha innført disse tiltakene vil selskapet ikke ha noen konvertible lån. Det er helt nødvendig for oss å rydde opp i selskapets kapitalstruktur for å kunne hente ytterligere finansiering til Norwegian Crystals videre vekst. 
Norwegian Crystals har siden sommeren 2018 slitt med å få finansiert utvidelsen fra 66 til 111 ovner i fabrikken. Egenkapitalen er tapt og ligger 65 millioner i minus. 
- Utvidelsen er viktig for å komme i lønnsom drift, sier Andersen.  

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.