- Det er ingen tvil om at dette vil skape ekstra usikkerhet rundt selskapet som vi gjerne skulle vært foruten, sier fabrikksjef Tom Andersen. Han forteller at ledelsen er optimisistiske og jobber for fullt for å komme opp med en løsning på krisen.

Norwegian Crystals utsetter generalforsamlingen - jobber på spreng for å løse krisen

Skrevet av Hilde Kvammen
24.10.2019 13:39 - OPPDATERT 30.10.2019 14:01

Styret i Norwegian Crystals har sett seg nødt til å utsette dagens generalforsamling til 4. november.

- Dette skyldes at ikke alle eierne har signert på den refinansieringsplanen som var en del av innkallingen til generalforsamlingen. Det er ingen tvil om at dette vil skape ekstra usikkerhet rundt selskapet som vi gjerne skulle vært foruten, sier fabrikksjef Tom Andersen til Kulingen. 

Jobber videre 
Norwegian Crystals har innkalt alle sine aksjonærer til dagens generalforsamling for å vedta en plan for omstrukturering av kapital og rekapitalisering av selskapet. I og med at generalforsamlingen blir utsatt må ledelsen jobbe videre for å finne en løsning. 
- Nå vil styret prøve en ny runde med eierne for å bli enige om en felles slagplan for å gjenreise selskapet økonomisk, sier Andersen. 

Må få inn 20 millioner 
Norwegian Crystals befinner seg nå helt på felgen økonomisk. Egenkapitalen er tapt og ligger 65 millioner i minus. Leverandørene er utålmodige etter å ikke ha fått betalt på lange tider.  
- Det ville vært skuffende å innkalle til generalforsamling uten å klare å få signert en ny refinansieringsplan. Vi er helt avhengig av å få inn minst 20 millioner kroner på kort tid for å lykkes. Men vi er optimistiske, og kommer til å fortsette å jobbe på spreng i dagene fremover for å løse krisen, sier Andersen. Produksjonen i Glomfjord går nå på 10 prosent, og 50 prosent av de 94 ansatte er permittert. Ledelsen informerer om at de vil gi full prioritet til tiltak som kan sikre utbetaling av lønn. Samtidig vil de midlertidig ikke starte opp nye ovner i fabrikken. 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.