IL Splint har fått ny hovedsponsor. Tidligere var det Salten Kraftsamband, nå blir det logoen til GIFAS som pryder draktene. Foto: arkiv

Ny hovedsponsor til det lokale idrettslaget: – Gjør bygda attraktiv

Gildeskål Forskningstasjon (GIFAS) er ny hovedsponsor til IL Splint. Arbeidende styreleder i GIFAS, Morten Lorentsen, sier idrettslaget er avgjørende for bygda.

– IL Splint gjør Inndyr til et attraktivt sted å bo. Gjennom idrett får barn og unge en aktiv hverdag, hvor de får oppleve samhold, mestring og inkludering, sier Lorentsen.

Kun Bodø/Glimt større
GIFAS har 60 personer på lønningslista og er kommunens største private arbeidsplass. Han mener IL Splint bidrar til at de ansatte skal trives utenfor arbeidstid.

– Om barna trives vil også foreldrene trives. 

Hvor mye GIFAS støtter IL Splint med vil de ikke gå ut med, men Lorentsen sier at det kun er Bodø/Glimt som er større i sponsorsammenheng.

– Vi støtter mange lag og forreninger i kommunen, og de fleste som spør får et positivt svar, men ikke slike beløp som vi nå støtter IL Splint med.

Leder av IL Splint, Sigurd Klykken, er en lykkelig mann etter at GIFAS nå kom inn som hovedsponsor.

– Jeg er veldig glad for at GIFAS er med på laget. Vi hadde veldig lyst å få en lokal sponsor med på laget, sier Klykken.

Morten Lorentsen. Foto: arkiv

Billig idrettslag
Lederen av idrettslaget forteller at pengene skal gå til nye prosjekter, samtidig som støtten bidrar til at summen for å delta i idrettslaget holdes lav.

– IL Splint er et billig idrettslag, og vi tar kun medlemsavgift og ikke treningsavgift per aktivitet. Vi mener det er viktig at tilbudet holdes billig slik at flest mulig har mulighet til å delta, sier Klykken.

IL Splint sitt største prosjekt er utvikling av Vannsletta hvor dagens fotballbane ligger. Prosjektet er i samarbeid med skolen og kommunen. Her er det planer om å etablere volleyballbane, pumptrack-sykkelbane og at gressbanen blir til kunstgress. Prosjektet er kun i forprosjektfasen i øyeblikket.

– Vi ønsker rett og slett å lage en møteplass for bygda, forteller Klykken.

– Det er musikk i mine ører at IL Splint har planer om utvikling, sier Lorentsen.

De frivillige
I frivillighetens år 2022 trekker både Lorentsen og Klykken frem de som holder hjulene igang i idrettslaget.

[annonse]
– Uten de frivillige hadde det ikke vært et idrettslag som vi kunne støttet. Jeg har inntrykk av at dugnadsviljen på Inndyr står sterkt, sier Lorentsen.

– Pågangsmotet her på Inndyr er sterkt og folk stiller opp. Prosjektet som vi nå skal gjennomføre motiverer nok litt ekstra. På kort varsel var det 30 stykker som møtte opp på møte med kommunen angående en tuftpark for noen år siden. Så motivasjonen i bygda er absolutt til stedet, forteller Klykken.

IL Splint har fotball, håndball, langrenn, volleyball og badminton som noen av idrettene de tilbyr sine medlemmer. 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.