Bodøbaserte Trygve Valøy slipper ny musikk i dag 6. november. Foto: Gustav Theodor Valøy

Ny musikk fra Trygve Valøy

Skrevet av Pressemelding
06.11.2020 09:00 - OPPDATERT 06.11.2020 14:38

I dag fredag 6. november er Trygve Valøy tilbake med en groovy hyllest til folk som får kjeft. Særlig til de som angrer etter å ha gjort noe dumt.

- Noen ganger gjør du noe som viser seg å ikke være så lurt. Dessverre risikerer du at den digitale mobben står klar, sier Valøy. 
«Før du sei (nokka meir)» ser saken fra synderens synsvinkel, og ber innstendig om at vi prøver å sette oss inn i mottakerens perspektiv før vi publiserer.

Kjapp skriving
Bodø-baserte Valøy lanserte det kritikerroste albumet «Vegtrafikkloven» i 2019, og som på «Vegtrafikkloven» har han fått med seg Stig-Rune Holien på trommer. Alle andre instrumenter trakteres av Valøy selv. 
- Om kvelden 12. mars satte jeg meg ned ved keyboardet mitt, og begynte å spille. Det som kom frem var riffet til «Før du sei (nokka meir)», og innen sengetid var refrenget på plass, forteller Valøy. 

Trygve i musikken - der trives han! Foto: Gustav Theodor Valøy

Ufrivillig komisk innspiling
Resten av låten kom bit for bit, og Valøy har sågar sendt deler av innspillingen live på Facebook. 
- Det er ikke alltid like enkelt med teknologien, og jeg trodde at jeg hadde kontroll. Jeg skulle kore litt på låten, og tenkte at det kunne være gøy for folk å være med på prosessen, forteller Valøy.
På grunn av lydproblemer ble imidlertid sendingen noe annet enn planlagt. Valøy sto med hodetelefoner og sang, mens han trodde at publikum kunne høre det samme som han gjorde; et groovy komp og kul koring Men det eneste publikum kunne høre var Valøy sin stemme. 
- Det hele ble litt ufrivillig komisk, og i grunnen ganske flaut. Jeg hadde tenkt at folk skulle få høre koringen etter hvert som den ble til, men det gikk ikke helt som planlagt, sier Valøy.
- Resultatet ble imidlertid bra, og du kan høre det i tredje vers på «Før du sei (nokka meir)», fortsetter han.

Snart live
Trygve Valøy gleder seg også til å få spille den nye låten for publikum. 4. desember står han på scenen på Sinus i Bodø sammen med Stig-Rune Holien (trommer) og Øystein Gjønnes (bass). De utgjør Trygve Valøy Trio, og konserten er en del av Stormen konserthus sin konsertserie «Sinus lokalt».
- Vi gleder oss veldig til å spille for folk igjen, avslutter Valøy.

Cover laget av Trygve Valøy.
Trygve Valøy (44) fra Bodø, har foreldrene sine på Reipå. Debuterte med albumet Tetristeori i 2016. Slapp sitt andre album Vegtrafikkloven i 2019. Musikere på Før du sei (nokka meir): Trommer: Stig-Rune Holien Gitar, bass, vokal, keyboard, tamburin, opptak og miksing: Trygve Valøy.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.