Steffen Dietze på Arnøy Havfiske speider etter sine gjester, og det kan se ut til at det vil ta tid før de kommer. Foto: privat

Nye reiseråd - flere europeiske turister?

Skrevet av Astrid Berbusmel
10.07.2020 14:04 - OPPDATERT 10.07.2020 18:02

Fra 15. juli reise fritt til og fra land i Europa - med noen unntak.

Nesten hele Sverige, Luxembourg, Portugal, Bulgaria, Ungarn, Kroatia og Romania er fremdeles definert som røde områder, altså at smittespredningen enda er for høy. 

Men gir det flere europeiske turister til de mange reiselivsbedriftene i vår region? Vi tok en prat med en som har holdt på med fisketurisme i mange år.

Å komme seg hit er problemet
På Sørarnøy driver tyske Steffen Dietze med fisketurisme.
- Tja, det er jo gode nyheter. Men det er stadig kanselleringer. Problemet nå er at det er svært få fly som går, og billettene er kostbare. Senest i går kom en kansellering på grunn av dette. 
Dietze driver fisketurisme i firmaet Arnøy havfiske og har nesten bare tyske turister.
- For oss som ligger så pass langt nord, er fly reisemåten våre gjester benytter. For anlegg lenger sør kan jo turistene komme med bil uten at det tar alt for lang tid. Det tar nok ei tid før frekvensen på fly blir bedre, sukker han.

Kan endre
De nye reiserådene opererer med røde og grønne land og regioner. Det betyr at vi ikke trenger å være i karantene etter hjemkomst fra grønne områder. 
- Men vær klar over at et grønt som per definisjon er i grønn kategori i dag, kan bli flyttet over i rød kategori på kort varsel dersom smitten øker. Da kan vi igjen oppleve karantene ved hjemkomst, sa justisminister Monica Mæland på regjeringens pressekonferanse i dag.
Næringsminister Iselin Nybø sier at de nye reiserådene ikke er oppfordring til å reise.
- Vi skal fortsatt vurdere om det er nødvendig å ta reisen, og vi må sette oss inn i de lokale bestemmelsene med hensyn til smittevern dit vi kommer.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.