Helse- og omsorgsminister Bente Høie opplyste i dag at alle som mistenkes å ha covid-19, kan testes. Foto: borogos foto as

Nye retningslinjer for testing

Skrevet av Astrid Berbusmel
29.04.2020 21:10 - OPPDATERT 30.04.2020 14:02

I dag kom det nye retningslinjer for testing av korona covid-19 smitte. Den største endringen er at nå kan alle med symptomer bli testet dersom kommunen har kapasitet til det.

Det er innført en ny gruppe i lista over hvem som kan testes for smitte. Det nye punkt 7 sier «andre med mistenkt covid-19». Det opplyses at man likevel skal se det an 1-2 dager etter at symptomer har oppstått før man testes. 

Ny forskning
På pressekonferanse i dag sa helse- og omsorgsminister Bent Høie at fra i dag kan kommuner som allerede har kapasitet, teste alle med symptomer. 
- Andre igjen har mer som må på plass, sa Høie.
Bakgrunnen for den økte testingen er at forskere ved NTNU og St. Olavs hospital har utviklet en ny metode. Denne gjør helsevesenet mindre avhengig av reagenser for å teste. Den nye metoden benytter nanoteknologi, små magnetiske kuler som trekker arvemateriale ut fra virus.

Saken oppdateres.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.