Tidligere betongarbeider André Schjeldrup Nordnes (40) tiltrådte i vår i viktig jobb hos vekst-bedriften Arnøybygg. Nå venter en hektisk høst – han har ansvar for flere av entreprenørens byggeprosjekter i Salten.

Andre oppdrag for André

Han har lekt med tanken noen år. Nå har André Scjeldrup Nordnes tatt skrittet. Dét betyr travel høst med mer ansvar, mer innflytelse.

- I denne nye jobben er erfaringen min som betongarbeider veldig bra å ha med seg. For nå er det viktig å være i framkant – se hva vi trenger framover i et prosjekt.
40-åringen snakker behersket og rolig over bordet. Akkurat slik en ny prosjektleder hos en byggentreprenør skal være. For i høst blir det travelt, mange baller i luften og mer ansvar enn før, for André. Han skal nemlig lede i havn flere av Gildeskål-bedriftens viktige og pågående byggeoppdrag.
- Jeg har lekt med tanken noen år – at jeg ville ha litt nye utfordringer og en jobb med enda mer ansvar. Nå får jeg påvirke enda mer, og i alle faser av et prosjekt – dét liker jeg.
- Og det å være forskallingssnekker i alle arbeidsstillingen – det ble ikke lettere med alderen. Du vet, all den fotballsparkingen min…..den hjalp ikke akkurat på knærne, gliser han.

- Jeg har lekt med tanken noen år – at jeg ville ha litt nye utfordringer og en jobb med enda mer ansvar.
André S. Nordnes

Bygge fra bunnen
For det var betongarbeid og fotball som var hverdagen. Altså når vi spoler 15-20 år tilbake i livet til Godøynes-gutten – i dag er han bosatt på Mørkved med to barn – Mathias (17) og Selma (7) – og samboer Anita (41) og to bonusbarn.
- Jeg begynte i -04 som lærling i betongfaget – forskallingssnekker – hos Skanska. Jeg har alltid likt å bygge ting fra bunnen av, og er nok grovsnekker mer enn finsnekker. Og helst på store bygg, mye betong!
Med fagbrevet på plass fortsatte André i jobb for Skanska til 2011, var innom entreprenørene Secora og Reinertsen før tre år hos Gunvald Johansen og en periode hos nå nedlagte Vexti – da som prosjektleder.
- Så gikk jeg løs på teknisk fagskole i bygg, med samlinger i Tromsø. Full jobb, små barn – dét var en heftig periode, humrer han i dag.

Å kjenne mennesker
Med denne utdanningen har André altså gjennomført skrittet vi nevner i innledningen. Etter ett år hos Saltdalshytta kom han til sin foreløpige endestasjon i april i år: Arnøybygg AS. Med hovedbase Nordarnøy, salgskontor i Bodø, og som bygger næringsbygg i Salten, og privatboliger under BoligPartner-fanen.
- Jeg er veldig fornøyd med å være på plass her, og som prosjektleder. Jeg har for eksempel ansvar for PHG Eiendom sitt andre leilighetsbygg på Fauske, og så er det utbyggingen ved Gildeskål Marine Center på Inndyr, ramser han opp.
- Mine sterkeste egenskaper? Tja, tre års teknisk fagskole, avdeling bygg, og 15 års erfaring i byggebransjen – dette kommer veldig godt med i denne jobben.
- Og så er jeg nok en rimelig god menneskekjenner – det er mange i denne bransjen som har sterke meninger. Folk er forskjellige, men alle må tackles bra, og på ulike måter, mener den erfarne håndverkeren.

- Jeg er ennå ganske ung og har mye å lære – nå er jeg kommet i et godt fagmiljø der det å spille godt på lag er gull verdt.
André S. Nordnes

Fortsatt lagspill
En typisk god prosjektleder er systematisk, ryddig og har god kontroll på framdrift og økonomi i alle prosjektets faser. Fra i vår er vår mann en del av kjernestaben rundt Arnøybygg-leder Morten Vågeng, og som nå flytter til ny-renoverte og flotte lokaler ved Sentrumsterminalen i Bodø sentrum.
- Selv kommer jeg fra et ganske stort system, men liker å skulle jobbe for Arnøybygg, som er en lokal aktør som har vært fremadstormende de siste årene.
- Jeg er ennå ganske ung og har mye å lære – nå er jeg kommet i et godt fagmiljø der det å spille godt på lag er gull verdt. Akkurat som i fotball...
Smiler den før så talentfulle og solide midtstopperen på Fauske/Sprint. Den karrieren ble imidlertid avsluttet for fem år siden. Nå er det andre lederoppgaver som skal løses prikkfritt.


ARNØYBYGG AS

Etablert 27. mars 2015 på Arnøy Gård - som fortsatt er hovedbasen - og med salgskontor i Bodø siden 2016. To ganger Gasellebedrift i Dagens Næringsliv, etter å ha økt årsomsetningen fra 1,9 millioner kroner i etableringsåret 2005, til 34,3 millioner kroner i fjor. Eies av Arnøy Holding AS, som igjen er heleid av John Kristian Karlsen, faren Jon Gisle og deres koner Nina og Unni. Daglig leder er Morten Vågeng, og bedriften har 26 heltidsansatte.