Richard Strand

Bonde på havet

- Det er spennende å se at fisken vokser, og at jo bedre man tar vare på den, jo mer får man igjen! sier Richard Strand (21), som er ny hos Mowi, avdeling Salsbruket.

 Richard er oppvokst i Mevika, og utdannet driftstekniker i akvakultur. Læretiden sin hadde han hos Mowi avdeling Glomfjord, hvor han i tillegg jobbet et halvt år etter endt læretid. Så dukket det opp jobb-muligheter hos Mowi sitt settefiskanlegg i Trøndelag, og 1.april var Richard i ny jobb der. 
- Jeg får være med på mye forskjellig, og det er veldig givende å ta vare på fisken og sørge for at den har det bra. Det blir litt som å være bonde på havet!

Richard er nå midlertidig leid ut til et matfiskeanlegg på havet, hvor han får jobbe videre med den samme smolten han har vært med på å produsere i sommer hos Salsbruket.
Daglige kontroller, sortering, levering og vaksinering står på lista over arbeidsoppgaver i jobben som driftstekniker, en jobb Richard beskriver som veldig spennende og givende.
- Fisken skal tas vare på, og det er viktig at vi som jobber med den sørger for at den har det bra. Det er jo levende dyr vi jobber med, forklarer han.

Richard har gått akvakultur-linja ved Meløy videregående skole avdeling Inndyr. Han er sønn av Alice og Espen Strand, og har to søsken; tvillingbror Martin Strand (21) og storebror Trygve Strand (24).