Brødrene Ørjan (t.v.) og Aleksander (t.h.) Myrvang fra Ørnes har kjøpt byggevareforretningen på Inndyr. Da overtar de også den travle håndverkeren Jan Nowakowski som viktig kunde. Dét var de alle tre svært fornøyd med da Ny Næring var på besøk fredag i forrige uke.

Brødrene er velkommen

Skrevet av Edmund Ulsnæs
29.05.2019 09:00 - OPPDATERT 29.05.2019 12:31

- Velkommen til Inndyr, karer - skal vi gjøre en handel? ler SnekkerJan. Han er største kunde og ofte på besøk her i byggevarebutikken – den som nå er kjøpt av to brødre fra Meløy.

De fikk en hjertelig velkomst til Gildeskål rett før helgen, brødrene Myrvang fra Meløy. Aleksander (32) og Ørjan (30) var på besøk i forretningen de nå har kjøpt fra innehaverne Einar (71) og Lisbeth Skogvoll (65).
- Det kjennes veldig bra, men vi forstår det ikke helt, ennå. Butikken har tatt mye tid, og både hus, heim og det sosiale vårt er forsømt, så vi håper å ta opp sånne aktiviteter nå, smiler Einar.
- De kommer nok til få det godt til med kundene. Men så travelt som det er nå, skulle jeg ønske de kunne begynne i morgen! ler Lisbeth.

- At vi er brødre er kjempeviktig – uten Ørjan ville dette aldri blitt noe av, og dét gjelder kanskje andre veien for ham, også.
ALEKSANDER MYRVANG

Bror er viktig
Ja, for så er det klart. Etter mye tankevirksomhet og mer enn ett år med forhandlinger, har Bo-Teknikk AS på Inndyr nye eiere og drivere fra 1. juni. To brødre, opprinnelig fra Halsa.
- Nei, hvorfor ville jeg dette - dét kan du si, smiler Aleksander, som blir daglig leder etter Lisbeth.
- Det er utfordringer så langt jeg kan se framover, og dét trigger meg. At vi er brødre er kjempeviktig – uten Ørjan ville dette aldri blitt noe av, og dét gjelder kanskje andre veien for ham, også. Man får ikke mange slike muligheter i løpet av et liv.
Aleksander er riktignok ivrig snekker på hjemmebane, men er sålangt et ubeskrevet blad i bygg og byggevare. Industriarbeideren går nå sin oppsigelsestid etter fem hos Norwegian Crystals i Glomfjord.

- Disse karene kommer nok til å ta godt vare på kundene våre! Vi er lettet over at salget er avklart, men det har ikke helt gått opp for oss ennå! smiler Lisbeth og Einar Skogvold. I nesten 30 år har de drevet ByggTorget-butikk på hjemstedet.


‘Myggen’ vokser raskt

- Det var ikke meningen at ting skulle bli såpass stort, så raskt. Men det ballet på seg med veldig mange oppdrag, så nå er vi seks ansatte, opplyser Ørjan.
Det var nemlig med hans nyetablerte Total Byggservice AS det hele begynte, for to år siden. For nå, rett etter avviklingen av Solhaug Entreprenør og Halsa Bygg’s byggevarebutikk, er det ‘myggen’ Total Byggservice som tar strategiske grep. Gjennom et nytt selskap kjøper Ørjan og Aleksander Skogvold’s Bo-Teknikk, og har Leif Erik Limstrand og Jørgen Olsen med som investorer.
- Nå kan byggevarebutikk og entreprenør løfte hverandre. Butikken kan tilby ferdigmonterte varer, for eksempel vinduer, og får dessuten entreprenøren som stor kunde, forklarer Ørjan strategien.
- Inndyr har nokså mange fastboende, ligger langt unna andre byggevarebutikker og har veldig mange fritidsboliger der mange allerede er gode kunder. Slik vi nå rigger oss, kan vi i en del tilfeller konkurrere med Solhaug Byggevare og Halsa Bygg, og dét har vi jo ikke noe imot! smiler han.

- Nå kan byggevarebutikk og entreprenør løfte hverandre. Butikken kan tilby ferdigmonterte varer, og får dessuten entreprenøren som stor kunde.
ØRJAN MYRVANG


Vil øke og bygge ut

På Inndyr er det altså, etter nær 30 år, slutt med Skogvold’s byggevaredrift. Ekteparet mener de overlater en solid virksomhet med mange og trofaste kunder. SnekkerJan, altså Jan Nowakowski, er den største av dem alle – han ser du på Ny Næring’s hovedbilde.
- Nå skal vi gå gjennom butikken og gjøre de tilpasningene vi mener er nødvendig. Det blir nok behov for å bygge litt mer lager. Og vi håper å øke omsetningen enda mer, slik at vi kan være flere i butikken – kanskje 3-4, sier Aleksander, som straks har butikklokalene som sin arbeidsplass.
- Om vi ikke skal ha den største butikken her på strøket, så må vi jo ha som mål at det skal være den fineste og beste! smiler Aleksander og Ørjan – to brødre som nå skal bygge virksomhet sammen.


Aleksander Myrvang (32)
Oppvokst på Halsa, eldst av de tre sønnene til Jann Einar Myrvang (Oslo) og Monica Helle (Ørnes). Bosatt på Ørnes, samboer med Siv Marit Olsen (Yara Glomfjord) og de har to barn på 3 og 7 år. Videregående skole i Mo i Rana, læretid hos Cargill på Halsa og fagbrev både i kjemiprosess, senere også produksjonsteknikk. Operatør hos Cargill, Yara, ScanWafer, Scan Crucible og SiC Processing, før Norwegian Crystals fra 2014. Fra i sommer daglig leder i Bo-Teknikk AS på Inndyr.


Ørjan Myrvang (30)
Mellomste bror Myrvang dro til Bodø etter grunnskolen, og tok byggfag ved Bodø videregående skole. Så to år læretid i Solhaug Entreprenør, og nye fem år der fram til ansettelsen i Vitar Service AS i Kilvika, et selskap som nå er avviklet. Etter to år som faglig leder der, ble Ørjan tømrerbas hos Solhaug i om lag ett år, før han selv etablerte Total Byggservice AS 1. mai 2017. Er daglig leder og har fem ansatte. Bosatt på Ørnes, samboer med Charlotte Fredriksen og har barn på 4 og 6 år.