Bygger Fauske sammen

Skrevet av Edmund Ulsnæs
03.12.2018 10:00 - OPPDATERT 03.12.2018 11:00

Eiendomsutvikleren på Fauske likte både folkene og løsningene hos entreprenøren. Dermed har Arnøybygg fått sitt største byggeprosjekt noensinne.

- Jeg var på nippet til å si ja til en entreprenør her på Fauske, men valgte å gå løpet med Arnøybygg, fastslår eiendomsutvikler Per Gunnar Hansen.
- Dette har mye med kjemi å gjøre - man må føle at det stemmer, skjønner du? Her hadde jeg en veldig god magefølelse, og jeg liker måten de jobber på i samarbeidet vårt.

Dette har mye med kjemi å gjøre - man må føle at det stemmer, skjønner du? Her hadde jeg en veldig god magefølelse. Per Gunnar Hansen

Største noen gang Vi spiser lunsj på jernbanekaféen på Fauske. Daglig leder Per Gunnar Hansen i Pgh Eiendom AS, daglig leder Morten Vågeng i Arnøybygg AS, og Ny Næring.
- Dette er vårt største oppdrag noen gang, og en ny og spennende utfordring. Vi styrer prosjektet med alle underleverandører på vegne av oppdragsgiveren, og framdriften har vært veldig god siden vi begynte i tomta på sensommeren, fastslår Morten.
Han er prosjektleder når Pgh Eiendom nå har bestilt levert først ett, og så ett til, leilighetsbygg med seks bo-enheter i Kirkeveien på Fauske. For Gildeskål-entreprenøren har oppdraget totalt en verdi på over 25 millioner kroner. Kontrakten ble signert i januar, etter at Per Gunnar Hansen hadde jobbet ved tegnebordet sammen med Arnøybygg-ledelsen og Boligpartner’s hovedkontor på Hamar.

Stor koordinering - Jeg står i en annen og travel jobb, og må ha en entreprenør som jeg kan stole på håndterer alle detaljene kjapt, greit og enkelt og uten altfor mange møter, telefonsamtaler og mailer, smiler Per Gunnar.
Han er i ferd med å bygge seg opp innenfor eiendom, parallelt med sin egen jobb der han forhandler anleggsmaskiner for Caterpillar i Nordland. I Kirkeveien-prosjektet har Arnøybygg deltatt i informasjonsmøter og i veiledningen av både leilighetskjøpere og meglerselskapet som selger på vegne av Per Gunnar.
- Det er seks kjøpere i samme bygg, og siden de selv får bestemme ganske mange detaljer i leilighetene, blir det en ganske stor koordineringsjobb, sier Morten om særpreget ved oppdraget.
- Og så er kravene til brannsikkerhet svært strenge, noe som krever spesielt god prosjektering. Men ellers er dette sånn sett ikke mer avansert enn en stor enebolig.

Vil gjøre det igjen Etter at Larssen Maskin klargjorde tomta på ettersommeren, har Arnøybygg gjort betongarbeidet, reist vegger og lagt tak – altså bygget selve konstruksjonen med sine tre etasjer. Rett etter 17. mai skal det meste være ferdig, og så brukes noen siste uker til finpussing og forsikring om at alt er perfekt ferdig, for:
- Så er det overrekkelse og innflytting 20. juni! smiler Morten og Per Gunnar.
Allerede er salget på det identiske bygg 2 i gang, der samarbeidet fortsetter. Og, herr Hansen har flere planer.
- Nå ser vi etter flere tomter, både på Fauske og Tverlandet. Jeg synes disse byggene er veldig tøffe, og målet er at vi skal gjøre dette flere ganger, og sammen Arnøybygg, mener Per Gunnar Hansen.

Gode samarbeidspartnere: slik kan det typisk se ut når Arnøybygg, Boligpartner, Pgh Eiendom og AEiendom bygger og selger leiligheter på Fauske. Illustrasjonen: Boligpartner.