Dro linjene, for de unge

Skrevet av Edmund Ulsnæs
24.05.2019 15:00

Få drar linjene i Meløy’s stolte industrihistorie bedre enn Finn Nordmo (76). Men da han nylig snakket for et publikum svært mye yngre enn seg selv, dro han også linjene framover.

- Vi ser for oss at vi trenger om lag 100 nye arbeidsplasser for å nå hovedmålet om å stabilisere folketallet i Meløy. For foreløpig siger det nedover – nå er vi 6.306 mennesker her i kommunen, opplyste han.
Anledningen? Meløy Utvikling-rådgiver Finn holdt åpen forelesning for unge og lovende ungdommer som er noe sånt som seks tiår yngre enn ham selv. Elever ved Meløy videregående’s avdeling for studiespesialisering, på Ørnes. Selv har han vært svært sentral i omstillingsarbeidet i Meløy og Glomfjord, først etter nedleggelsen av ammoniakkfabrikken i 1993, deretter etter REC-velten i 2011-12, da om lag 20 prosent av alle kommunens arbeidsplasser forsvant. Dette fikk 16-18-åringene nyttig kunnskap om, pluss temaet ‘Hydrogen – virkemiddel i utviklingen mot lavutslippssamfunnet’. Finn er nemlig også daglig leder i Glomfjord Hydrogen AS, som arbeider for å gjenoppta hydrogenproduksjon i Glomfjord.
- Vi og Glomfjord Hydrogen AS samarbeider nå for å knytte studiespesialisering til hydrogen-prosjektet, og da gjennom våre programfag kjemi, fysikk, geofag og matematikk, opplyser fagleder Monica Rosting.
- Da blir det aktuelt med både undervisningsopplegg knyttet til prosjektet, og bedriftsbesøk.