Bernt Ole i sitt rette miljø!

Fikk fast plass

Skrevet av Astrid Berbusmel
12.07.2019 11:00

Montér Solhaug har fått en ny mann med på selger-laget. Mellom skruer, rørdeler og malerkoster finner vi Bernt Ole Jensen som ble nylig ansatt som butikkselger.

- Det føles veldig godt! De har tatt meget godt imot meg her, sier Bernt Ole som hadde vært i butikken i et par uker da vi slo av en prat.
- Jeg er veldig glad for å ha fått fast jobb, det er ikke enkelt for en som ikke har noe formell utdannelse. Nå har jeg forsøkt meg i butikk-bransjen i 4-5 år og kjenner at dette er det rette for meg. Så nå er målet å ta fagbrev i butikk-faget!

- Det føles som at dette yrket er det rette for meg! Ingenting er bedre enn smilet fra en fornøyd kunde!
Bert Ole Jensen

Variert bakgrunn
- Jeg vet hva som ligger over takplatene her, sier Bernt Ole.
- Jeg jobbet på Ørnes Blikk ei tid, og var med å lage ventilasjonsanlegget i butikkbygget.
Bernt Ole har erfaring fra litt ulikt, han har vært fisker, tømrer, og de siste årene har vi møtt hans blide ansikt på to av de lokale Coop-butikkene.
- Jeg brukte litt tid på å bli voksen, smiler han.
- Jeg og samboeren har 2 gutter som nå er 12 og 14 år, og jeg har vært hjemmearbeidende i flere år mens de var små. Etter et jobb-kurs via NAV hos Bodø Industri kom jeg inn på butikk-bransjen, og har siden ikke sett meg tilbake. Det føles som at dette yrket er det rette for meg! Ingenting er bedre enn smilet fra en fornøyd kunde!

Daglig leder Anita Taraldsen og Bernt Ole – to like blide fjes hos Montér Solhaug.

Bratt læringskurve
- Mye nytt og ukjent?
- Ja, litt har jeg jo med meg fra tida på Byggmix, men det er veldig mye å lære. Bare på trevare-lageret – alle dimensjonene på materialer, jeg ante ikke at det er så stort utvalg! Så her er det bare å suge til seg ny kunnskap som en svamp, og jeg håper jeg kan få ha «under opplæring»-button lenge!! Jeg ønsker å være her for kundene, og da må jeg vite hva jeg selger!Bernt Ole Jensen (37)
Bor på Ørnes og er samboer med Oddbjørg Sneland. De har barna Mikael (14) og Joakim (12). Han har jobbet som fisker, tømrer, hos Ørnes blikk og de siste årene i butikkbransjen. Bernt Ole er opprinnelig fra Reipå, foreldre er Oddbjørn Jensen og Eva Britt Eliassen, storesøsken er Arnt Even, Nina og Bente.