Forbedringstrykket og produksjonsøkningen for fabrikksjef Cato Lund og Norwegian Crystals er interessant for hele Meløy, og selvsagt også rådmann Adelheid Kristiansen. Nylig satte hun av en hel dag for å besøke flest mulig industripark-bedrifter sammen med bl.a. ordfører Sigurd Stormo.

Fikk varm velkomst

Skrevet for Edmund Ulsnæs
28.04.2019 12:00

Fabrikksjef Cato Lund og Norwegian Crystals ble dagens første stopp for Meløy-rådmannen. Deretter ga ikke Adelheid Kristiansen seg før hun hadde besøkt hele 8 bedrifter i Glomfjord Industripark!

- Det var et tett program, med veldig mye nytt og spennende å se. Men, hvis jeg skal framheve noe, må det bli dette med bærekraft. Også i fortsettelsen må vi bruke den kraftressursen vi har til å skape ny og bærekraftig næringsvirksomhet!

 

- En slik dag var noe jeg raskt bestemte meg for å få til, da jeg begynte som rådmann før årsskiftet. I min jobb er det utrolig viktig å ha oversikt over næringsaktiviteten i kommunen.
Adelheid Kristiansen

Mye bærekraftig
Adelheid Kristiansen er tilbake på kontoret sitt i Rådhuset på Ørnes. Nylig gjennomførte hun sammen med Meløy-ordfører Sigurd Stormo en skikkelig besøksmaraton i Glomfjord Industripark. Fra dagen begynte hos Norwegian Crystals (NC) klokka 08, rakk kommunens ferske administrative leder å besøke hele 8 næringspark-bedrifter før arbeidsdagen var over!
- En slik dag var noe jeg raskt bestemte meg å få til, da jeg begynte som rådmann før årsskiftet. I min jobb er det utrolig viktig å ha oversikt over næringsaktiviteten i kommunen, og ikke minst det som foregår i industriparken, sier hun til Ny Næring.
- 11 millioner smålaks som er viktig mat for verden, produksjonen av mineralgjødsel som er viktig for all jordbruksvirksomhet – og vannet som skaper kraft til denne produksjonen - det foregår veldig mye i Glomfjord som er bærekraftig for verdenssamfunnet.

- Må bli flinkere
Sammen med Stine Estensen og Finn Nordmo fra Meløy Utvikling KF, og altså ordføreren, ble hun ønsket varmt velkommen til NC, Bilfinger, Yara, INVIS, Mowi, SINTEF Molab, ToCircle og Polarplast. Og ikke nok med dét, utenfor parken rakk hun og Sigurd Stormo faktisk også en stopp hos en niende Glomfjord-bedrift.
- Jeg legger merke til den gjensidige avhengigheten mellom mange av bedriftene, og det veldig sterke kompetansemiljøet, fortsetter hun.
- Men: vi må alle sammen bli flinkere til å fortelle historiene fra Glomfjord Industripark enn vi er i dag! Som de fleste utenfra ville gjort, googlet jeg parken, og kom inn på nettsiden deres. Den mest framtredende informasjonen der synes jeg var at REC var nedlagt, og dét skjedde jo for snart sju år siden! Slik skal det vel ikke være? spør hun.

Næringsvennlig og -interessert
Siviløkonomen fra Bodø var avdelingsdirektør i Husbanken i 10 år, har bakgrunn som både organisasjonsutvikler, markedssjef og forvaltningssjef, en rekke styreverv og er i dag styreleder i Bodø Havn. Siden desember leder hun Meløy kommune, en organisasjon med om lag 800 ansatte, og som i omstillingsårene har jobbet målrettet for å bli mer næringsvennlig.
- Nå har vi det månedlige næringsmøtet der vi møtes på tvers av etatene og diskuterer henvendelser og prosjekter som er på gang, og dit inviterer vi også enkeltbedrifter. Ordføreren og jeg har dessuten mye dialog om tilrettelegging for næringslivet, og jeg ønsker å å være med på en del andre arenaer, forsikrer Meløy’s nye rådmann.