Flott dag i stor-familien

Laksen vokser, anlegget vokser. Og Mowi-familien – sannelig vokser den kraftig, den også!

Familie-dagen, den som er blitt en sånn hyggelig tradisjon ved Mowi’s settefiskanlegg i Glomfjord, bare vokser og vokser i omfang!
- Da vi startet denne tradisjonen i 2014 var det i underkant av 40 deltakere. Nå har dette antallet tredoblet seg! sier daglig leder Rose Olsen fornøyd.

Vil vise fram
Og dét var nok den store ‘familien’ hennes, også! Altså fornøyd med familiedagen 2019. Det var nemlig i forrige måned at Rose for sjette gang kunne sende den hyggelige invitasjonen til alle sine ansatte og deres familier. Hele 120 store og små takket ja ved å delta på omvisning, grilling og selvsagt leker for barna.
- Formålet med familiedagen, som også er en form for Åpen dag, er at vi skal gjøre anlegget enda mer synlig for lokalbefolkningen. Vi viser fram hva Mowi jobber med i Glomfjord, gir informasjon om driften, og de besøkende får mulighet til å stille spørsmål til de ansatte, forklarer hun.


…og rekruttere
Ikke minst er hun fornøyd med at over 50 barn denne gangen fikk se på alt det spennende som er å finne på et stort og veldrevet smoltanlegg.

- For, denne dagen ser vi også på som en del av vårt rekrutteringsarbeid. Derfor har vi ekstra fokus på de minste deltakerne, understreker Rose.

Tradisjonen tro organiserte dermed hun og staben skattejakt, der de yngste fikk smake på skatten. Alle barna fikk også med seg en liten gave, som betyr at de som har vært på besøk alle seks familedagene, etter hvert har en pen mengde tur-utstyr hjemme…

Mye spennende for mange familier, både å se og høre om, da det store og moderne smoltanlegget for laks i Glomfjord ble åpnet for hele 120 ansatte med sine familiemedlemmer. På våre bilder er staben representert ved Lise Wallmann – hun deler ut gullmynter, og Andreas Hagland – han var grillmester for anledningen.