Nyansatt driftstekniker hos Mowi, Kennet Lorentsen Rendal

Fra skiftenøkkel til småfisk

Skrevet av Astrid Berbusmel
13.07.2019 11:00

Kenneth har byttet plaskedam. Som nylig ansatt i Mowi som driftstekniker er det enda en del å sette seg inn i.

- Her er det vaksinering og røkting av smolt, litt annet enn jobben i Statkraft. Der var det veldig variert, mye farting både på og inni fjellet. Jeg kjente at nå var det på tide med et skifte. Her jobber vi turnus som gjør at vi har friperioder, passer godt i livet mitt nå.
- Jeg har faktisk jobba her før. Jeg var her og sveisa gangbruer for en del år siden.

Langt hjemmefra
Kenneth har gjort ganske mye forskjellig i løpet av sine arbeidsår så langt. Etter videregående skole fikk han læreplass på Aker Stord.
- Det var ganske skummelt å reise så langt hjemmefra. Vi var to fra samme klasse som dro nedover, og det føltes litt tryggere da. Men det var tøffe tider, var ikke hjemme første høsten og syntes det var tungt. Men jeg angrer ikke på at jeg valgte å ta læretida der, det var en flott bedrift med et veldig internasjonalt miljø.

- Nå har jeg lagt fra med skiftenøkkelen og jobber med noe levende!
Kenneth Lorentsen Rendal

Nordover igjen
Etter ett år i militæret, var han tilbake på Stord i noen måneder før reisa gikk til Stavanger.
- Der jobbet jeg i et firma som drev med mekanisk vedlikehold for oljeindustrien. Jeg fikk prøve meg på off-shore-livet, noe som var en drøm. Men jeg har nå funnet ut at det er best å komme heim til familien hver dag!
Neste stopp ble Bodø og prosjekt på metall og gjenvinning.
- Der demonterte jeg feltvogner for forsvaret, ødela kanoner og skrudde ut motorer.
Så ble det muligheter i Meløy, og Kenneth var innom Marine Harvest før han fikk jobb i REC.

Nye utfordringer
- Der var jeg vel ett år, men så dukket det opp en annonse der Statkraft søkte etter fagarbeider. Dagtidsarbeid var gunstig, for da hadde vi fått den første dattera vår. Men etter 11 spennende og givende år var det altså rett for meg å bytte, og jeg var heldig å nå opp i søknadsbunken her.
- Nå har jeg lagt fra med skiftenøkkelen og jobber med noe levende! Men innimellom gjør jeg også andre ting, glemmer jo ikke det jeg kan fra før, smiler Kenneth.
- Du har jo også startet bedrift sammen med kona?
- Ja, det har vært en travel vår med ny jobb og treningsstudioet! Det er bare å stå på!Kenneth Lorentsen Rendal (40)
er gift med Marita (36). Sammen har de 3 jenter; Sophia (12), Ada (10) og Live (4) og hunden Ailo – «måtte ha et mannfolk til i huset!» Kenneth er sønn av Ernst Rendal og nå avdøde Eva Lorentsen, og vokste opp på Selstad. Han har to brødre; Kjetil (50) og Kurt Even (35). Etter grunnkurs mekanisk på Meløy videregående skole gikk han plate/sveis i Bodø før han fikk lærlingeplass på Aker Stord. Har to fagbrev; sveiser og industrimekaniker.