Hvordan har det gått ved Arnøy Brygge, i den første sommersesongen etter stor-investeringene i ny rastaurant og økt kapasitet?

Full gass fortsetter

I år tok Arnøy Brygge skrittet fra å være travel ‘familiehobby’ til å bli en av de største reiselivsvirksomhetene i Salten. Hvordan har det gått, og hva skjer nå?

- På salgssiden er vi på budsjett – besøket har vært bedre enn forventet. Nå er vi spent på høsten, forteller daglig leder John Kristian Karlsen, helt til høyre på dette bildet av staben på Nordarnøy.

- På det vi skulle selge i vår og sommer er vi omtrent på budsjett. Nå er vi selvsagt spent på hvordan høsten blir, forteller daglig leder John Kristian Karlsen i Arnøy Brygge AS.
Eller la oss si Nye Arnøy Brygge. For reiselivsanlegget på Nordarnøy anno 2019 er noe helt annet, både på bygningsmasse, stab, budsjettmål og investerte millioner.
- Den største oppturen i sommer er at vi nå har en grunnstamme av personale som fungerer godt, og at ting begynner å gå litt av seg selv. Mens dette før var et slags hobbyprosjekt drevet av en familie, er det nå en ‘ordentlig bedrift’, fastslår John Kristian.
- Og så fikk vi bedre besøk i sommer enn det vi hadde forventet.

Litt skummelt, men…
Karlsens rigget i fjor om på strukturen og eierskapet i sine selskaper, og satte utfor fra øverste avsats, hva Arnøy Brygge AS angår. 20-25 millioner kroner ble investert i flere overnattingsplasser og ikke minst splitter nytt restaurantbygg – innviet i vår. Litt fisketurisme og litt sommeråpent er blitt til: et helårs, fullblods reiselivsanlegg med 7-8 årsverk.
- Om det er blitt mange våkenetter på grunn av investeringen? Nja…jobber du lange nok dager, så får du sove om natten, flirer John Kristian.
- Klart det er litt skummelt med en så heftig satsing. Men samtidig var dette veloverveid, og vi har troen på det vi driver med. Og nå leverer vi jo, omsetningsmessig, på det nivået vi skal, selv om vi har litt å gå på på kostnadssiden.

- Om det er blitt mange våkenetter på grunn av investeringen? Nja…jobber du lange nok dager, så får du sove om natten.
John Kristian Karlsen


Har løsnet litt

En lang sommersesong med åpent hver dag, ukentlig havrettsbord og en rekke enkeltarrangementer, er nå tilbakelagt. Nå kommer tradisjonelt roligere tider. Men, store investeringer skal som kjent betales i alle årets 12 måneder...
- Ja, høsten blir spennende. Vi ser at det etter mange års arbeid har løsnet litt i år, ved at stadig flere bedrifter kommer hit, særlig fra Norge og mange fra Oslo. Nordarnøy ligger veldig sentralt i Europa – bare 30 minutter fra Bodø sentrum og en skikkelig flyplass.
- Nå skal vi ikke øke mer på fisketurisme, heller redusere antall båter og satse på mer guiding, service og tjenester – en annen kvalitet enda mer rettet mot kjøpesterke grupper. Vi ser at en drift som krever flere ansatte gjør dette tryggere – vi blir for eksempel mindre sårbar når noen er syke eller slutter, forteller John Kristian fra selskapets strategi-tenking.

Kina og nordlys
- Og Kina?
- Ja, i forrige måned deltok jeg under en interessant og lærerik konferanse om øy-turisme, i Kina. Kineserne reiser også i nordlys-tiden, og dette har vi til nå ikke satset på. For vi ligger perfekt til for nordlys, med null lys-forurensning. Men, jeg ville lære mer om kulturen, folkene og språket, for dét er viktig når man skal satse. De er litt annerledes enn andre kundegrupper – blant annet må vi i matveien tenke å vri de lokale rettene litt i retning det som er deres tradisjoner, forklarer han.
Andre fra ledelsen i reiselivsvirksomheten har besøkt Russland for å vedlikeholde kontakter og møte agenter.
- Jeg er veldig stolt av den utviklinga vi har fått til. For første gang kjenner jeg at vi har et komplett anlegg, nå er det slik det skal være. Fortsatt ønsker vi å utvikle, men det blir på kapasitet og andre små justeringer, mener John Kristian Karlsen.