Kjendiskokken hjalp med nye impulser

Skrevet av Astrid Berbusmel
31.03.2019 12:00

- Vi er utrolig stolte av at han kom hit! smiler Arnøy Brygge-sjefen. Den hardt-satsende reiselivsbedriften hentet kjendiskokk da staben skulle snekre sommermenyen.

John Kristian Karlsen (foto: Edmund Ulsnæs)

Arnøy Brygge vil satse på kortreist mat. Og da sesongens meny skulle planlegges, inviterte daglig leder John Kristian Karlsen en kjendis-kokk som også hentet inn tang fra fjæra på Nordarnøy. Jon Aga er kjent fra kokkelandslaget, og har drevet Vega Havhotell i en årrekke. I fire dager hadde han nylig workshop med personalet ved Arnøy Brygge. Resultatet ble menyen som gjestene kan velge fra kommende sesong.

 

 

 Lokalt fokus
- Hvorfor nettopp Jon Aga?
- Kokken vår, Rimantas Juskenas, kjenner Jon fra før, og vi er utrolig stolte over at han kom hit! smiler John Kristian Karlsen.
- Han tilførte kokkene våre nye impulser, og alle jobbet sammen for å sette sammen menyen for sesongen 2019. Fokuset er på kortreist mat med råvarer fra vår region.
- Det flotte personalet vårt er internasjonalt med ansatte fra Litauen, Polen, Sverige, Nederland og Tsjekkia, men råvarene henter vi helst mer lokalt.

 

 

Variert tilbud
John Kristian forteller om kjøtt fra leverandør på Sørarnøy, fisk fra lokale fiskere, salt fra Saltstraumen, ost fra Kjerringøy – og tang fra fjæra som tørkes, males og blandes i smør! På menyen står også tangkrabbesuppe med krabbe fra teiner som henger fra brygga. Som en del av workshopen med Jon inviterte restauranten til 5-retters meny, og ca. 40 personer fikk smake på nye og spennende retter. En stolt kjøkken-gjeng mottok ros for de mange gode smakene.
- Vår største utfordring er å få en jevn strøm av gjester gjennom hele året. Vi mener at den nye menyen basert på kortreist mat vil friste enda flere hit! sier John Kristian.
Arnøy Brygge, som har vært i drift i 10 år, har altså planene klare for sesongen med sitt havrettsbord, 5-retters meny og søndagsbuffet gjennom hele våren og sommeren.