- Sikkerhetsreglene for arbeid i høyden er mye strengere enn de var før, og dét er helt på sin plass! mener Geir Helgesen (t.v.), som her henger i stroppen sammen med Roger Halvorsen og blir instruert av Thomas Møklegård. Solhaug samlet nemlig sine proffkunder til eget fallsikringskurs.

Kurset sine partnere

Skrevet av Edmund Ulsnæs
01.06.2019 11:00

Gode samarbeidspartnere svingte i selen da Solhaug Byggevare inviterte til superviktig kurs.


- Det har vært rivende utvikling på helse, miljø og sikkerhet siden jeg begynte i 1987. Det var like farlig å dette ned den gangen, men de kravene som stilles i dag – ja, det er helt på sin plass, fastslår Geir Helgesen (55).
Han henger i en fallsikringssele foran oss, håndverkeren. Geir er på kurs sammen med en rekke andre lokale tømrere – de er alle proffkunder og samarbeidspartnere til Solhaug Byggevare AS.
- Kjempebra at Solhaug tar tak og organiserer et slikt kurs! Det er et viktig ‘spark i baken’ til oss i småfirmaene.

- Dette er våre viktige proffkunder og gode samarbeidspartnere, og for oss er det viktig å vise dem at samarbeidet er viktig.
Anita Taraldsen


Service for gode partnere

9 karer og en instruktør er nettopp kommet ned fra teorirommet. Nå skal det gjøres praktiske øvelser med fallsikringsutstyr, her i det store materiallageret ved Ørnes.
- For en liten aktør med én eller to ansatte er det ikke så lett å få organisert et slikt kurs. Og å reise bort vil fort kreve mye tid og være kostbart, forklarer daglig leder Anita Taraldsen i Solhaug Byggevare AS.
- Så derfor bestemte vi oss for å få til et slikt kurs i vår. Dette er våre viktige proffkunder og gode samarbeidspartnere, og for oss er det viktig å vise dem at samarbeidet er viktig, og hva de kan få igjen for å jobbe tett sammen med oss.
Sjekk alltid utstyret før du bruker det. Ikke bruk utstyr som har vært utsatt for fall. Gjør risikovurdering før jobben begynner. Tørk og ta vare på utstyret etter bruk. Dette var noe av faginnholdet da instruktør Thomas Møklegård gav deltakerne oppdatert kunnskap om fallsikringsutstyr og -krav tidligere i vår.

Proffkundene er viktige samarbeidspartnere for Solhaug Byggevare, og nå har Anita Taraldsen organisert oppdatert sikkerhetskurs for dem. Bak fra venstre Anita, Aleksander Marken, Torben Wiik, Gøran Elvegård, Espen Nilsen, Roy Ole Elvegård og instruktør Thomas Møklegård fra Grove-Knutsen AS. Foran fra venstre Roger Halvorsen, Geir Helgesen, Pawel Sliwa, Stein Rune Solhaug og Einar Jøran Mortensen (Solhaug Byggevare).


Diplom er ikke viktigst

- Å få et diplom på veggen etter et slikt kurs, dét er ikke det viktigste, mener Geir Helgesen.
- Viktigst er det å kjenne de mulighetene vi har for å sikre oss, enten det er med sele når vi skal opp på et tak, eller det er med stillas.
Geir begynte som snekker på eneboliger i Bodø i 1987, og tok svennebrevet seks år senere. Fra -97 drev han firma sammen med to andre i byen, og så var det i 2007 at han flyttet hjem til Meløya. Der driver han Skjærgårdssnekkeren AS, med Torben Wiik som ansatt. Å ha oppdaterte kurs i arbeid i høyden, med fallsikring og stillasbygging, skal være en selvfølge for firmaer som hans.
- Jeg har vært proffkunde hos Solhaug siden 2012. Det er veldig enkelt å ha med dem å gjøre når jeg holder til på ei øy, for de ligger nært fergeleiet, og da blir logistikken enkel, forklarer han.
- Når det gjelder kundene mine, altså folk på Meløya, så har de vært helt fantastiske. Når jeg har hågen på med arbeid, og det er ventetid, så er de veldig tålmodig. Så kundene mine, de må jeg få lov å rose opp i skyene!