Erlend Karlsen (t.h) og Eskil Sæterhaug er nye lærlinger hos Bilfinger i Glomfjord, og snakker varmt om lærebedriften sin.

Liker utfordringer

De har en spennende tid foran seg, med det de selv beskriver som en spennende og utfordrende arbeidshverdag. Nye lærlinger hos Bilfinger er Erlend Karlsen (18) og Eskil Sæterhaug (19)!

- Det er utfordrende og spennende arbeid, og vi driver på med veldig mye forskjellig, forteller Erlend.
 Sammen med Eskil begynte han som lærling hos Bilfinger 2. september. Litt forskjellige veier har de to guttene valgt; Erlend sikter seg inn på fagbrev som elektriker, mens Eskil skal etter hvert ta fagbrev som automatiker. 

Storebror
 - Jeg kunne ikke så mye om elektrofaget før jeg begynte på videregående, men storebroren min Kristoffer er elektriker og jobber her. Han har vært med å inspirere meg til å bli elektriker, så jeg har jo blitt litt påvirket hjemmefra, smiler Erlend.
 - Jeg hadde et ønske om å jobbe i industrien, og da ble jo Glomfjord et naturlig valg. Jeg har hørt veldig mye positivt om både Yara og Bilfinger, så jeg er veldig fornøyd med å ha endt opp her, smiler Eskil.

Effektiv løsning
 - Hva er det som gjør at akkurat denne jobben er så spennende?
 - Det er veldig interessant, synes jeg. Det fins flere fasiter på et problem, og man må være løsningsorientert og finne den beste og mest effektive løsningen, og det er moro! Avslutter Eskil. 
 Eskil er opprinnelig fra Fauske, og er sønn av Kjell Sæterhaug og Lisbeth Valjor. Han skal opp til fagprøven om halvannet år. Han har gått elektrofag på VG1, og automasjon på VG2 og VG3. Erlend er opprinnelig fra Neverdal, og er sønn av Eivind Karlsen og Nina Edvindsen. Han har gått elektrofag på VG1 og EL-energi på VG2, og skal opp til fagprøven om to og et halvt år.