Håvard Jentoftsen på skolebenken i voksen alder.

Ny kunnskap gir større selvstendighet

Skrevet av Astrid Berbusmel, foto: arkiv
25.05.2019 11:00

Nye krav til sentral godkjenning gir økte krav til kompetanse som er avgjørende for Terje Halsan AS. Dermed har Håvard Jentoftsen (46) åpnet nye skolebøker!

Etter 26 år i som ansatt hos Terje Halsan AS - og enda flere år i bransjen – har Håvard Jentoftsen havnet på skolebenken igjen. Han tar utdanning på teknisk fagskole-nivå slik at bedriften selvstendig kan ta på seg oppdrag i tiltaksklasse 2. Dette er større prosjekter som skolebygg, boligblokker og driftsbygninger. Og det er jo slike prosjekter Terje Halsan AS deltar i, så langt med ekstern ingeniør-hjelp.
- Det er litt uvant med forelesninger og lekser, og veldig lærerikt og interessant.
Utdanningen er samlingsbasert, og i tillegg skal det svares på oppgaver mellom samlingene. Da vi snakket med Håvard tidlig i april hadde han nettopp avlagt sin første eksamen. Våren 2020 vil Håvard være ferdig.

Lang fartstid
Håvard startet sin karriere i Statens vegvesen etter å ha gått videregående skole i Glomfjord og på Fauske, og har fagbrev som maskinfører. Han kom til Terje Halsan AS i 1993, og har mange år bak ratt og spaker i anleggsmaskiner. Nå går det mest i regning på anbud og prosjektering, derfor også denne utdanningen.
- Men noen vakter i brøytebil og litt båtvakt med lossing av sekker for Yara blir det, forteller den erfarne anleggsarbeideren.

Etterlengtet utbedring
Terje Halsan AS er involvert i flere prosjekter i nærområdet. Grunnarbeid og tilkjøring av betongelementer til det nye sykehjemmet på Ørnes er et oppdrag som har pågått store deler av vintere og våren, i tillegg gjøres det flomsikring av Mosvoldelva i samme prosjekt. På nye Spildra skole skal det gjøres mer arbeid på uteområdet utover våren, blant annet skal det legges lede-linje for synshemmede.
- 20. mai starter arbeidet med Glomveien, og går alt etter planen der vil dette prosjektet være ferdigstilt i oktober 2019. Dette er det mange som har ventet på, og i anleggsperioden vil veien bli stengt slik at det blir omkjøring via andre veier i Haugvik.