Anita Sannes blant de flere hundre nye strøm-målerne som er ankommet lageret hos Meløy Energi nett AS.

Ny strøm-måler til mange

Skrevet for Tanja Midthun
27.05.2019 11:00

Meløy Energi nett AS har om lag 4.600 strøm-målere omkring i kommunen. Nye krav fra NVE medfører nå at ca. 3.000 av dem må byttes ut.

Manuell avlesing av strømmåleren og innsending av kort i posten er det mange år siden Meløys befolkning sluttet med. Siden 2004 har avlesingen skjedd automatisk, men nå har altså nye krav fra NVE medført at Meløy Energi nett AS nok en gang må bytte ut deler av måler-parken. Avansert målesystem (AMS) gir automatisk avlesing av strømmen ned til hvert femtende minutt.

Anita Sannes og Erika Olsen hos Meløy Energi nett AS holder styr på listene med kunder, og samarbeider med OneCo som utfører den praktiske jobben.

Innleide montører
- Dette er en stor jobb, og det praktiske skal utføres av et innleid firma som heter OneCo, forteller Anita Sannes som er prosjektleder hos Meløy Energi nett AS.
- 3 montører starter jobben rett over påske og skal holde på frem til høsten. De skal bytte ut ca 3.000 målere, altså ca. 200 pr uke.
Strømkundene dette gjelder mottar en SMS med forslag til tidspunkt for bytte av måler. Det er OneCo`s kundesenter som har ansvaret for disse avtalene, og det er de som må kontaktes dersom man ønsker endringer.
- Montørene skal jobbe både tidlig og sent, og det vil være mulig å få byttet målerne også på lørdager.

Ingen strålefare
Noen har vært urolige for stråling fra den nye måleren.
- Det er ingen grunn til bekymring. Vi benytter en teknologi som ikke medfører stråling, kommunikasjonen skjer via kabel, sier Anita.