Ny tilværelse i Glomfjord

Utdannet sivilingeniør på NTNU og vant til storby-miljø, Alexander Hammersgård (32) og familien flyttet laaaangt nord, helt til Glomfjord faktisk!

For halvannet år siden fikk østlendingen, opprinnelig fra Hedmark, tilbud om jobb i Yara Glomfjord. Sammen med sin samboer som den gang var i mamma-permisjon, valgte Alexander å gi opp storby livet, og starte en ny tilværelse i Meløy. 
- Jeg fikk tilbud om jobb på Yara etter å ha søkt på en annen jobb først som jeg ikke fikk. Da pakket vi flyttelasset og flyttet nordover til Glomfjord! Smiler han.

- Jeg fikk tilbud om jobb på Yara etter å ha søkt på en annen jobb først som jeg ikke fikk. Da pakket vi flyttelasset og flyttet nordover til Glomfjord! 
ALEXANDER HAMMERSGÅRD


Perfekt match

I halvannet år har østlendingen jobbet i industriparken, og det kunne ikke passet Alexander bedre.
- Jeg tror nok ikke jeg kunne vært noe annet enn ingeniør, jeg ser ikke for meg noe annet yrke jeg heller ville ha hatt! 
Etter et videregående-løp på studiespesialiserende linje i Elverum, og en mastergrad som sivilingeniør fra NTNU, er det en godt rustet mann Yara har ansatt.
- Jeg har alltid mestret realfag veldig godt, og har likt matematikk, fysikk og kjemi best. En utdannelse og en jobb hvor jeg får anvende de fagene falt veldig naturlig for meg, forklarer Alexander.

I jobben sin som ingeniør på Yara har Alexander en travel hverdag, og mange oppgaver å ta fatt på. – Jeg trives godt med travle dager, smiler Alexander.

Tatt godt i mot
Og selve jobben Alexander har, består av så mangt. Han ramser opp en rekke arbeidsoppgaver, og alt fra daglig vedlikehold til budsjettføring står på listen når han mønstrer på jobb.
- Jeg har ganske travle dager, ja, og spesielt mange pauser blir det ikke. Men man setter jo pris på de få gangene man har tid til en ekstra kopp kaffe, humrer han.
Han forteller videre om et arbeidsmiljø hvor man blir tatt godt i mot som ny-ansatt, og som er godt satt sammen med ansatte som har et bredt spekter med erfaring.
- Det er en veldig god kombinasjon av nye og gamle, og en god del av de jeg jobber med har jo jobbet her i mange år, og har dette i fingerspissene, noe som kommer veldig godt med! Man kan lære mye av dem, smiler han.


- Vi har gode naboer, fine kollegaer og veldig gode folk i barnehagen som tar godt vare på Eimund

ALEXANDER HAMMERSGÅRD

Alexander og Berit har gitt opp storby-livet, og etablert seg i lille Glomfjord. Med på bildet er også barna Eimund og Ragnhild.

- Så lenge det er gøy for oss begge å gå på jobb, og hverdagen er givende, blir vi nok værende i Meløy lenge! Smiler Alexander Hammersgård (32) og Berit Aarnes Jørstad (31).

For de har nemlig tatt et stort steg sammen, de har valgt å flytte fra familie og venner for å bosette seg i lille Glomfjord. 
- Vi stoppet innom Meløy da vi var på ferie for noen år siden, men ellers har vi ingen tilknytning til kommunen overhodet, forteller samboerparet.
Berit er opprinnelig fra Meldal i Trøndelag, og Alexander er fra Hedmark. Hun var i mammapermisjon med deres første barn, Eimund (2), da flyttingen til Nord-Norge ble et faktum. 
- Det var jo i all hovedsak det at jeg hadde jobbtilbud fra Yara som gjorde at vi flyttet hit. Men så er jo Berit utdannet lege, og det var gode jobbmuligheter for henne også her i kommunen, forklarer Alexander.

- Vi har etablert oss her nå, og lagt ned litt arbeid i å skaffe oss en omgangskrets, så vi har investert litt i å trives i Meløy
BERIT AARNES JØRSTAD

Omgangskretsen vokser
De har begge studert ved NTNU i Trondheim, og møttes gjennom felles studievenner. Sammen har de bodd flere plasser, men de konkluderer med at det nok er i Meløy de har trivdes best.
- Vi har etablert oss her nå, og lagt ned litt arbeid i å skaffe oss et godt nettverk, så vi har investert litt i å trives i Meløy, forteller Berit.
Og omgangskretsen vokser stadig, og viktige bekjentskaper finner de gjennom jobb, barnehage og gode naboer.
- Begge har vi jobber hvor vi blir kjent med nye mennesker, og sønnen vår får seg gode venner igjennom barnehagen han går i, sier Alexander.

Familieliv
Og familielivet blomstrer for Alexander og Berit; nylig kom lille Ragnhild til verden.
- At barna våre trives i barnehagen er veldig viktig for oss, spesielt siden vi bor så pass langt unna familie, og vi begge er i jobb, sier Berit. 
Hun forteller videre at de har opplevd meløyfjæringer som veldig imøtekommende og føler seg godt ivaretatt i lokalmiljøet.
- Vi er heldige som har gode naboer, fine kollegaer og veldig flinke folk i barnehagen som tar godt vare på Eimund, avslutter Alexander med et smil.