Drømmebilen for mange, nå som utrykningsbil i Glomfjord Industripark.

Ny utrykningsbil

Beredskapen i Glomfjord industripark har nylig byttet ut sin røykdykker- og utrykningsleder-bil – en Toyota Landcruiser - med en spilder ny Mercedes GLE.

Nyanskaffelsen er skreddersydd til oppgaven og inneholder mer utstyr enn den gamle bilen.
- Her har vi blant annet hjertestarter og eget slukke-anlegg, og mer dataverktøy som er verdifullt på utrykning, forteller beredskapsleder Per Frøskeland.
- Bilen har spesialkonstruerte røykdykker-stoler med integrerte luft-flasker. Slukke-anlegget i bagasjerommet har vanntank på 50 liter, og skumblander. Som først på en brann vil det alltid være viktig å få overblikk og komme i gang raskt med slukkingen. Og da kan denne nye bilen bidra til enda bedre tjenester fra oss.


Tyfoner ut – UMS inn

Alle som har bodd i Glomfjord i noen år, har hørt ulingen fra tyfonene i industriparken. Disse varslet om gassutslipp eller andre hendelser som krevde at befolkningen måtte alarmeres.

Nå er disse tyfonene koblet fra, og i stedet skal det sendes ut UMSer. 
– UMS står for Unified Message System. Dersom det skjer for eksempel et gassutslipp, vil alle som befinner seg i Glomfjord - og en viss omkrets rundt - få melding på sin mobiltelefon, forteller Per Frøskeland som er beredskapsleder i Glomfjord Industripark.
- Også de som kjører inn i dette definerte området i løpet av 2 timer etter at alarmen har gått, vil få samme melding. Disse meldingene sendes ut fra 110-sentralen i Bodø etter beskjed fra oss her i industriparken. De vil inneholde informasjon om hva som har skjedd, og anbefalinger om hva innbyggerne skal gjøre i den sammenheng.