Etter lang erfaring som platearbeider omskolerte Freddy Nygård seg til maskiningeniør. Nå er han klar for innsats for INVIS i Glomfjord Industripark.

Nygård INVIS-klar

Skrevet av Edmund Ulsnæs
10.04.2019 11:47

Lysten har vært der lenge, men nå først kom åpningen. Da nølte han ikke, ikke-Bodø-mannen, for nå skal han spille på INVIS-laget.

- Kloke hoder i et fellesskap som kan jobbe sammen for å finne løsninger – dét liker jeg!
Smiler Freddy Nygård. Og gir dermed også svar på ‘Hvorfor valgte du INVIS’?
- Dette miljøet, og den draiven som er her, i arbeidet med prosjekter – det er akkurat det jeg liker best. Og så var jeg veldig klar for å flytte hjem igjen, for jeg har funnet ut at jeg vel egentlig ikke er en som liker å bo i Bodø!

Har anlegg, rett og slett
For så er han på plass, ny-signeringen til Industrivisualisering AS. Og allerede i gang med sin andre måned i engineering-virksomheten i Glomfjord. Prosjektingeniør Freddy Nygård har meldt overgang fra Rapp Bomek til noenlunde samme stilling hos Pål Einar Olsen, Bjørn-Wiggo Eriksen og de åtte andre i INVIS-miljøet.
- Jeg er nokså teknisk anlagt, og dette er interesser jeg har hatt siden jeg var liten gutt. Bestemor kalte meg for ‘teknikeren’ – jeg skrudde ting fra hverandre, forsket og satte det sammen igjen. Så, jeg er ganske flink til å se løsninger, og det er nok en fordel at jeg har jobbet med industri selv, slik mange av de andre i bedriften også har, forklarer Freddy når vi vil snakke om nytten INVIS vil ha av å ha fått akkurat ham på laget.
- Og om jeg ikke kan så mye annet, så KAN jeg Autodesk Inventor, som er det viktigste designverktøyet vi bruker når vi modellerer for kundene, smiler han.

 

- Jeg er nokså teknisk anlagt, og dette er interesser jeg har hatt siden jeg var liten gutt. Bestemor kalte meg for ‘teknikeren’.
Freddy NygårdEndring etter ‘sveiseastma’
Freddy (43) vokste opp på Ørnes og Reipå. Etter to års videregående utdanning i elektrofag i Glomfjord, bygde han på med mekanisk og plate/sveis, og gikk fra 1997 i lære som platearbeider hos daværende Hydro Glomfjord Service. Med ferskt fagbrev monterte han så båtutstyr for Kværner i Florø, og sveiste deretter fergeskrog for Helgeland Sveiseindustri på Nesna, før turen gikk til Bodø og fast jobb hos Vikan Sveis.
- Det meste av den tiden var jeg utleid til Fosen Mekaniske Verksted. Dette var en interessant tid, der jeg blant annet var platearbeider og sveiser i byggingen av cruiseskipet ‘The World’, nevner han.
- Men så fikk jeg etter hvert det som kalles ‘sveiseastma’, og måtte omskolere meg, opplyser Freddy.

Har holdt kontakten
Med støtte fra det offentlige tok han dermed bachelor i industriteknikk ved Høgskolen i Narvik, og kunne ta i bruk tittelen som maskiningeniør.
- Der studerte jeg sammen med Tor-Christian Kristiansen, men mens han flyttet rett til Meløy etterpå, og jobb hos INVIS, fikk jeg selv tilbud fra Bomek Consulting, og fikk ingeniørjobb der. Men, vi har hatt kontakt, og jeg har tidligere hatt dialog med INVIS med tanke på å jobbe her, forteller Freddy.
Som altså samlet arbeidserfaring i Bodø, der han etter hvert byttet til Rapp Bomek og produksjon av branndører. Til nå.
- Ja, nå åpnet det seg en mulighet, og jeg har leid meg et hus på Selstad og er glad for å være på plass! INVIS er veldig frampå i utviklinga i denne bransjen, og jobben er kjempeinteressant. Akkurat nå jobber jeg med disse forsterkningene i stål til veggene i nye Aspåsen skole, viser Freddy oss på skjermen.
Litt link fortsatt til Bodø, altså, siden INVIS-kompetansen er hyppig etterspurt også i fylkeshovedstaden.