Nytt fagbrev for voksen dame

Skrevet av Edmund Ulsnæs
09.02.2019 11:25

Aldri for sent å lære noe nytt, tenkte Eli (57). Slikt kan det bli et nytt fagbrev av.

- Dette har vært helt fantastisk, og kjempeartig å lære så mye nytt! sier Eli Ellingsen, opprinnelig fra Selstad i Meløy, nå bosatt på Gjerøya i Rødøy.
- Men jeg klarte ikke målet mitt, å få fagbrevet før datteren min! smiler hun.

Bedriften spanderte
For å samle noen tråder: Eli Ellingsen er meløyfjæringen som i alle år bodde i Neverdal og jobbet i laboratorium i Glomfjord. Men, så tok livet vendingen at hun for tre år siden skulle flytte til Gjerøya, og kjæresten Roy Aakre.
- Så da søkte jeg meg jobb på Helgeland Smolt i Reppen, for å få kortere pendle-vei. Jobb fikk jeg, og så tilbød bedriften flere av oss å få kursene som skulle til for å ta fagbrev i akvakultur. I oktober tok jeg fagprøven sammen med flere av de andre, og bestod, sier hun fornøyd.
Du som er trofast leser av Ny Næring husker kanskje artikkelen på denne tiden i fjor? Da møtte vi Eli sammen med Geir Arne Hagevik (50), Hanne Hanssen (45), Inger Johanne Sleipnes (48), Sissel Dagny Aga-Hansen (51) og ‘ungdommen’ Stein-Ivar Abelsen (26). Sammen skulle de ta fagbrev.

Eli Ellingsen skiftet til smoltproduksjon etter en årrekke i laboratorium. Nå har hun og flere kolleger skaffet seg nytt fagbrev på en ny yrkesvei, etter kursløpet som deler av staben begynte på i 2017.

Barna er kolleger
- Nå har jeg ingen andre planer enn å bli her, nei, fastslår 57-åringen, som altså gjorde et skikkelig bransjebytte for få år siden.
Etter allmennfag og kjemiprosessfag i ungdomsårene, ble nemlig Eli allerede i 1982 lærling ved laboratoriet til Hydro’s gjødselfabrikk i Glomfjord. Etterhvert ble dette overtatt av Molab, og Eli ble gruppeleder. Men gjorde altså et solid bransjebytte da hun for tre år siden ble driftsoperatør hos Helgeland Smolt, som fra i år er fusjonert med Sundsfjord Smolt.
- Så nå har jeg og to av barna mine samme arbeidsgiver, smiler Eli.
Da tenker hun på Marita (20), som slo henne med noen måneder med bestått operatør-fagprøve, og Richard (26), som er automatiker. Resten av ungeflokken er Daniel Stavnes (26), som er automatiker i Bodø, Stein-Ivar Berghei (31) jobber med IKT på Ørnes og Jan-Tore Berghei (34) er historiker i Oslo.