Månedens bedrift: daglig leder Pål Einar Olsen tar gjerne imot kaken som markerer at INVIS utnevnes som månedens bedrift her i bladet Ny Næring. Fra venstre på bildet Jan-Roger Krokstrand, Harald Martinussen, Pål Einar Olsen, Bjørn-Wiggo Eriksen, Rose-Helen Hetzler, Brian Brun, Bjørn Tore Hansen, Thomas W. Moen, Freddy Nygård og Johannes Pedersen. Tor-Christian Kristiansen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Optimisme hos månedens bedrift

En strevsom vinter ble avløst av en bedre vår, en bra sommer og en utmerket høst. INVIS er månedens bedrift i Ny Næring!

- Alltid hyggelig å få en slik oppmerksomhet, og bra at vi får profilert oss på denne måten! sier Pål Einar Olsen.
- Og timingen for en slik kåring er bra, for det er mye positivt som skjer nå. Jeg vil absolutt si at vi er optimistisk over fortsettelsen!
INVIS-sjefen holder gjerne fram spesialkaken fra Ny Næring. Med bilde på toppen, og i gratulasjonsteksten utnevnes virksomheten hans til ‘Månedens bedrift’ her i bladet. Faktisk helt på sin plass, kan altså Pål Einar fortelle.

  • Kontrakt med ‘de store’

  • Bredere kundegrunnlag

  • Glad for økt bemanning

 

Helt nye. Og viktige
- Fra i år har vi fått fotfeste med rammeavtale hos Norcem i Kjøpsvik, og vi har fått oppdrag for Elkem i Sørfold. Dette er store og viktige virksomheter i vårt nærområde, Salten, og det er første året at vi jobber for dem. Viktig og positivt!
Pål Einar trekker også fram det etter hvert tette og viktige samarbeidet med Finneid Sveis, og de gjentatte og spennende oppdragene for Pelagia i Bodø (tidl. Sildoljefabrikken, red.anm.).
- I det hele tatt har vi lyktes med noe som vi har jobbet målrettet over tid for å få til. Nemlig et bredere kundegrunnlag enn det vi hadde, sier han fornøyd.

Mørkere sist vinter
Det så ikke like lyst ut for et drøyt halvår siden. Da hadde Pål og Co. brukt vinteren til å rigge seg for en del større oppdrag som var på gang. Men….som aldri kom. Første kvartal i år var derfor langtfra romslig.
- En periode vurderte vi faktisk om vi var for mange ansatte. Men så var vi heldige og litt gode, da vi fikk oppdrag på Skarv-feltet. Dessuten kom en del nytt å gjøre lokalt, pluss at Pelagia hele veien hadde jobb til oss.
- Så, den bemanningsøkningen vi gjorde i februar i år, den har kommet godt med nå, etter sommerferien, smiler han.

 

- I det hele tatt har vi lyktes med det som vi har jobbet målrettet over tid for å få til. Nemlig å få et bredere kundegrunnlag enn vi hadde.
PÅL EINAR OLSEN

 

Standhaftig funker
Hyggelig å kunne utnevne INVIS til månedens bedrift, da. Den ble etablert i 2005, engineering-virksomheten som spesialiserer seg på industrimåling, skanning og 3D-modellering – mange av de typiske kundene er i prosessindustri, havbrukssektoren og kraftbransjen. Gründer Bjørn-Wiggo Eriksen er fortsatt ansatt, er styremedlem og hovedeier. Og fornøyd med bedriftens 2019-helse.
- Vår etablering viser at det er mulig å få til ting, bare man er standhaftig! Det er ganske mange virksomheter som er blitt etablert i Glomfjord de siste 20 årene, men ganske mange av dem er også lagt ned igjen. Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med det vi har fått til, og fortsatt får til.

Vokser gjerne
Bjørn-Wiggo mener det er viktig for bedriften å være sulten. På fornyelse, ny kunnskap.
- Dette mener jeg vi har klart å være gode til. Vi bruker en god del ressurser på å utvikle oss videre, og alle ansatte får være med og bestemme hva vi skal bruke pengene på. Og, jeg tror vi har et godt omdømme når det gjelder å levere gode produkter.
- Hva med veien videre?
- Hovedmålet vil alltid være å skape trygge og gode arbeidsplasser her i Meløy. Riktignok har vi ikke økonomi til å ansette 3-4 nye umiddelbart, men ja, vi må gjerne få til ny vekst, slik at vi blir flere enn dagens 11 ansatte, smiler han.


INDUSTRIVISUALISERING AS
Etablert i 2006 av Bjørn-Wiggo Eriksen, som fortsatt er hovedeier. Selskapet spesialiserer eg på tredimensjonal laserskanning og industrimåling, og 3D-modellering. Fikk NHO Nordlands Nyskapingspris i 2008, og året etter Sparebank1 Nord-Norges Næringspris. Bedriften har lokaler i Glomfjord Industripark, og de 11 ansatte oppnådde i 2018 en årsomsetning på 10,1 millioner kroner, mot 8,8 året før. Daglig leder er Pål Einar Olsen.