På Norwegian Crystals fremtids-team

Skrevet av Astrid Berbusmel, Foto: Edmund Ulsnæs
26.05.2019 11:05

Med ønske om å være med på å rigge Norwegian Crystals for fremtiden, kom tyske Dirk Müller (52) til Glomfjord høsten 2018.

Den tyske ingeniøren har jobbet i energi-industrien i mange år før han valgte NC og Glomfjord.
- Jeg har stor tro på NCs produkt og ønsker å være med på å gjøre bedriften klar for fremtida! NCs lave karbon-avtrykk gjør produktet unikt og attraktivt, og kan være avgjørende når kundene skal velge leverandør.
- Den rene kraften gjør produktet konkurransedyktig i et svært presset marked. I Asia satses det ikke på miljøvennlig produksjon, så dette kan bli vårt største konkurranse-fortrinn!

- Jeg har stor tro på NCs produkt og ønsker å være med på å gjøre bedriften klar for fremtida! NCs lave karbon-avtrykk gjør produktet unikt og attraktivt, og kan være avgjørende når kundene skal velge leverandør.

Globetrotter
Dirk har jobbet i mange land, men aller minst i sitt fødeland Tyskland. Flest arbeidsår har han i Asia der han har vært med på å bygge opp – og legge ned – fabrikker, blant annet i Kina. Flere land i Europa og Asia har vært bosted for ingeniøren. Han kom til Meløy direkte fra ørkenen i Dubai.
- Jeg traff NCs direktør mens jeg jobbet i Qatar, vi holdt kontakten og jeg fikk tilbud om å komme hit. Det er utrolig deilig å ha ubegrenset med vann, og litt uvant å dusje i drikkevann! Jeg savner ikke ørkenen og varmen.
- Hva kan du tilføre din nye arbeidsgiver?
- Jeg mener at min erfaring kan komme NC til nytte, jeg kjenner markedet og arbeids-kulturen i mange av de landene vi samhandler med.
Han har stor sans for arbeidskulturen på NC, og har merket seg at de ansatte har sterk tilknytning til bedriften - både i opp- og nedturer.
- Arbeidsfolkene er bedriftens viktigste ressurs! Et team er aldri sterkere enn det svakeste leddet. I NC ønsker vi å gjøre hverandre enda bedre for å kunne møte fremtidas krav. De ansattes jevnt høye kompetanse er en stor styrke for bedriften.

Liker helheten
- Ble det en kultur-krasj å komme fra Midtøsten til Nord-Norge?
- Selvfølgelig er det mye ulikt, men jeg ingen direkte krasj. Jeg synes overgangen fra Asia til Midtøsten var større. Her i Norge er balansen mellom jobb og fritid med familien akseptert og viktig for å «lade opp» så man kan gjøre en god jobb, det synes jeg er flott.

- It`s a pleasure to be here!
Dirk ønsker å bli i Glomfjord.
- For meg er livskvaliteten mye bedre her enn i Dubai, her er et virkelig liv!
Når Dirk tar fri fra ovner og ingotter, bytter han gjerne vernesko med fjellsko. Sykling, svømming og vannsport står også på lista over fritidsaktiviteter, - og da er jo Glomfjord og Meløy rett plass, sier den blide ingeniøren.


Dirk Johannes Müller (52),
født i Kleve i Tyskland nær grensa til Nederland. Utdannelse fra universitetet i Arnhem i Nederland som mekanisk ingeniør med spesialisering innen energi og automasjon. Har jobbet i energi-industri i Asia, Midtøsten og Europa før han kom til Glomfjord og Norwegian Crystals høsten 2018. Har 2 jenter på 12 og 16 år som bor i Tyskland.