Finn Stavnes – stolt 30-årsjubilant.

Perlebryllup med jobben

Skrevet av Astrid Berbusmel, foto: prikkenoverien
25.06.2019 11:00

-Det har vært veldig fint å få være med på denne reisa! Bygd opp fra null til det vi har i dag! Det sier Finn Stavnes (55) som nå har vært ansatt på Cargill – og tidligere EWOS – i 30 år.

Som kjent var det Odd Torrissen som startet med fiskefôr-produksjon på Halsa, selskapet Forøy Fiskefôr AS ble registret i februar 1989.
- Da jeg begynte her som 25-åring var vi ikke så mange ansatte. Vi var på mange måter pionerer i denne industrien. Min første sjef her var Erling Tostrup fra Meløya. Jeg har vært med på alt opp gjennom årene, har vært skiftformann, deltatt i prosjekter, vært lean-koordinator og 20 år i produksjonen. Nå er jeg i råvareavdelingen, og er dessuten både industrivern- og brannvernleder. Jeg har også hatt flere tillitsverv.

- Jeg tror jeg kan påstå at jeg kjenner hver krinkelkrok og hver duppeditt!
Finn Stavnes


Stor utvikling

- Jeg tror jeg kan påstå at jeg kjenert hver krinkelkrok og hver duppeditt! Men nå begynner det å bli mye nytt!
Utviklingen siden oppstarten har vært stor.
- Den teknologiske utviklingen er enorm, oljeplattformer er nok mindre avansert enn produksjonen her.
Finn sier at for Cargill er det viktig med fokus på det bærekraftige.
- vi satser på forsyningskjeder som møter både dagens og morgendagens behov, samtidig som det gir Cargill konkurransefordeler.

Stolt og glad
I disse dager vokser staben på Cargill, og Finn synes det er positivt.
- Jeg er stolt over mine mange år her! Det har på mange måter føltes som «min» bedrift. Men det er bra at vi får mange unge og nye krefter inn. Jeg håper de tar over og viderefører bedriften som vi med mange år bak oss har bygd opp.
Finn er vokst opp i Bodø, faren kom fra Stavnes på Åmøya. Fritidsboligen de har der nå benyttes flittig.
- Det er jo fin utsikt over fjorden. Jeg kan jo se rett over til anlegget på Forøya!Finn Stavnes (55)
er gift med Kristin Stavnes (52). De har to sønner, Marius (31) og Bendik (22), og 3 barnebarn, Noah 8 år, Linus 5 år og Sanna 2 år. Marius med sin Renathe og barna bor på Ørlandet, Bendik bor på Halsa. Finn jobber også i Salten Brann, stasjonsansvarlig og utrykningsleder ved Halsa brannkorps, i tillegg er han lokalleder av veteranforeningen Nvio avd Meløy med omegn.