Det aller første norgesmesterskapet i akvakultur endte med hjemmeseier til Meløy videregående-slevene Audun Sande Gangstø (med pokalen til venstre) og Asle Johan Andersen (med pokalen til høyre). - Dette gir bedre samhold blant elevene, sier fagleder Jimmy Tobiassen.

Seieren gir samhold

Skrevet av Astrid Berbusmel, Foto: Petter Kjærnes
26.05.2019 11:00

- Forberedelsene til mesterskapet har ført til enda større samhold i klassen. Alle var med og støttet de to som representerte skolen.

Jimmy Tobiassen er stolt fagleder ved Meløy videregående skole på Inndyr. Det ble nemlig hjemmeseier da tidenes første NM i akvakultur ble arrangert denne måneden. Skolenes egne deltakere Audun Sande Gangstø (18, fra Sandhornøy) og Asle Johan Andersen (17, fra Valnesfjord) gjorde en utmerket jobb og stakk av med seieren.
- Men alle var med og støttet de to som representerte skolen, og de øvde sammen i forkant av mesterskapet. Med slike utfordringer blir det også økt fokus på tverrfaglighet, og at det er greit å være flink i skolefagene!
Lag fra Troms, Nordland, Trøndelag, Sogn og Fjordane og Rogaland var påmeldt, etter å ha vunnet hver sine fylkesfinaler. Med klassen som heia-gjeng og mange andre tilskuere ble det en spesielt fin ramme rundt konkurransen, for Nordland-laget fra Inndyr som vant.
- Det betyr mye for skolen vår å få ha et norgesmesterskap. Det setter oss på kartet, og gir oss positiv oppmerksomhet, mener Jimmy.
Oppgavene som skulle løses hadde spenn fra båtkjøring til dissekering av fisk og til plastsveising, og var både praktiske og teoretiske. Det var tett i toppen, siden bare 1,66 poeng skilte første- og tredje-plassen.