Han trives med varierte arbeidsoppgaver og en til tider hektisk arbeidsdag, Glenn Mathisen.

Sin egen vei

Glenn Håvard Mathisen (20) dro til Tromsø og utdannet seg til skipselektriker. Nå er han kommet hjem, og er ny-ansatt hos Helgeland Smolt.

- Jeg har en veldig variert arbeidshverdag, med mange forskjellige oppgaver som er veldig fint, fordi da blir det ikke kjedelig! sier Glenn. 
Han er født og oppvokst i Tjongsfjord, og etter å ha snust litt på by-livet i Tromsø, valgte han å komme hjem igjen for å jobbe.

Kystvakta
Glenn har gått ved Meløy videregående skole avdeling Glomfjord, der gikk han elektro-linja. Deretter gikk ferden videre til Tromsø, hvor han utdannet seg til skipselektriker.
- Jeg har ingen i familien min som har gått denne veien før meg, så jeg fant vel litt min egen vei, kan du si!
Deretter fikk han læreplass hos kystvakta, på den svært profilerte båten K/V Andenes, som blant annet var ét av flere skip Norge sendte som bidrag under Gulfkrigen i 1990. Etter endt læretid tok Glenn fagprøven som elektriker, og endte opp tilbake i kjente trakter.
- Det er veldig fint å kunne bo hjemme, det er her jeg kjenner folk og har omgangskretsen min, forteller den unge arbeidsmannen.

- Det er jo om å gjøre å fikse ting så fort som mulig, hvis noe blir ødelagt. Da må man løpe litt, av og til!
GLENN MATHISEN

Kjenner på ansvar
I løpet av arbeidshverdagen på Helgeland Smolt er det mange spennende utfordringer for Glenn å ta tak i.
- Det er jo om å gjøre å fikse ting så fort som mulig, hvis noe blir ødelagt. Da må man løpe litt, av og til, ler han. 
Hos Helgeland Smolt jobber de ansatte med store verdier, og selv om laksesmolten er liten, skal den etter hvert selges for en rimelig stiv kilospris. 
- Kjenner du på presset når du jobber med en så viktig produksjon?
- Ja, det er klart, man kjenner jo på et ansvar, og at man ikke vil gjøre noe feil, når det er snakk om så store verdier. Men det går som oftest bra, avslutter Glenn. 
Glenn er sønn av Oddmund Mathisen og Ragnhild Seljevoll. Han har tre søstre; Sandra (27), Lene (25) og Tina (22).