Stab som bygger, bygger, bygger: foran fra venstre Gintautas Gendvilas, John Kristian Karlsen, Morten Vågeng, Vytautas Petrauskas, Arvydas Tomkus og Rolandas Sablinskas. Midten fra venstre Alfredas Frolenko, Linas Vekeris, Solrunn N. Laastad, Jørgen Mortensen og Adomas Vaitkus. Bak fra venstre Mantas Gestautas, Gintaras Cervinskas, Dainiuis Janciauskas og Vaclovas Krepsta.

Som de bygger!

Skrevet av Edmund Ulsnæs
03.03.2019 12:00

Fagdag med årsavslutning og julebord er hyggelige saker i en bedrift som Arnøybygg AS. Vanskelig å være sur når driftsinntektene øker fra 20 til 25 til 27 til 30 til 35 millioner kroner. Ja, på fem år.

- Og 2019 blir travelt. Vi ser for oss å øke driftsinntektene til 40 millioner, og 57 i hele konsernet vårt, fortalte styreleder John Kristian Karlsen foran ‘familien’.
Byggentreprenør Arnøybygg samlet nemlig staben av tømrere, prosjektledere og selgere hjemme på Nordarnøy på slutten av fjoråret. Og da i lokalene til Arnøy Brygge, et annet av konsernselskapene under Karlsen-familiens paraply Arnøy Holding AS.

Det skjer på øyene
Arnøybygg, med John Kristian som styreleder, Morten Vågeng som daglig leder og i alt 17 ansatte, har hatt en helt upåklagelig vekst. 10 millioner kroner i årsomsetning i 2013 er i årene etter bygget og bygget og bygget, opp til 2018’s svært respektable 35 millioner kroner.
- Og nå står vi foran flere spennende prosjekter her ute på Arnøyene. Salten N950 (Fiskekroken, red.anm.) skal bygge ut for 250-300 millioner kroner, kommunen skal ha oppført utleieboliger og vi skal selv utvikle fritidsboliger rett her borte på Hestholmen, fortalte John Kristian.
- Nå må vi lete etter en ny prosjektleder til bedriften, og en ny på salg, sa han og Morten.

Og 2019 blir travelt. Vi ser for oss å øke driftsinntektene til 40 millioner, og 57 i hele konsernet vårt.
John Kristian Karlsen


Avvik-konkurranse
De aller fleste i staben var til stede under fagdagen, der både oppsummering av fjoråret, frampek mot 2019 og typisk faglige emner stod på agendaen.
- Følg alltid godt med på yr.no, understreket daglig leder Morten Vågeng, og viste bildeeksempler fra at det kan gå galt når stillaser ikke er godt nok sikret i barske, nordnorske forhold.
- I år skal vi ha en konkurranse på å melde inn alt av avvik, der vi kårer en vinner på slutten av året. Registrering av avvik er viktig for å jobbe godt nok med helse, miljø og sikkerhet, sa han.
Med utgangspunkt i Arnøy Gård har sønn og far John Kristian og Jon Gisle Karlsen forøvrig brukt 2018 til ‘ryddearbeid’ i selskapsbuketten. Konsernstrukturen er ordentlig på plass, der paraplyselskapet altså er Arnøy Holding AS, mens driftsselskapene er Arnøybygg AS, Arnøy Brygge AS, Sørhavn AS (utbygging av bolig og fritidsbolig), Arnøy Utleie AS (eiendomsselskap) og Litnor Personell AS (bemanning).