Sterk med fagbrev

- Det var ikke noe artig med den knekken, men man skal ikke se mørkt på ting. Man klarer seg hvis man vil! Smiler Henrik Krogh (34).

Han er utdannet operatør, og jobbet hos REC. Og den historien har vi dessverre hørt mange ganger før, REC i Glomfjord fins ikke mer, og da måtte Henrik se seg om etter ny jobb.
- Man må jo ha et arbeid, og man må tilpasse seg de tilstandene som er. Jeg fikk tilbud om et vikariat hos PKL i 2012, og da lysnet det litt, sånn på jobbfronten, forteller han.

Godt utdannet
For etter en stund som vikar hos PKL fikk han nyss i at de manglet lærlinger, og da klinket han til med et til fagbrev.  Nå er han utdannet operatør med fagbrev i logistikk og produksjonsteknikk, og har hatt fast jobb i PKL siden 2.november 2014. 
- Det er litt annerledes å skulle ta et fagbrev som voksen, man har flere hensyn å ta. Man går jo ned i lønn en del, og det må gå rundt hjemme. Men det gikk greit, vi klarte oss!
Etter ungdomsskolen begynte Henrik på studiespesialiserende, og en stund gikk det greit.
- Jeg sleit i andre klasse, og fullførte ikke. Jeg er ikke typen som synes det var interessant å sitte stille og lære. I hvert fall ikke da, situasjonen er nok sikkert en annen i dag, og jeg angrer jo litt på at jeg ikke prøvde litt mer og gjorde det bedre, forteller han ærlig.

Det å trives
Har er en morsom kar, Henrik, og smilet er ofte til stede. Spøkene sitter løst, og han virker som en type som bidrar til god stemning på jobb. Og dét er viktig for Henrik, å trives på arbeidsplassen. 
- Det er jo en forutsetning for å ha en bra dag på jobb, tenker jeg. At man har fine mennesker rundt seg, som man har det bra sammen med, og som man kan spøke litt med.
- Og det har du i PKL?
- Ja, absolutt. Her er det veldig flotte og trivelige folk, og jeg har det veldig bra når jeg er på jobb. Og Yara er en veldig snill og trygg arbeidsgiver, sier Henrik. 
Og jobben hos Yara er variert, og byr på forskjellige oppgaver i hverdagen. På kaia, arbeidsplassen til Henrik, mottas det råstoff, som blir brukt i produksjonen av gjødsel. Der pakkes og emballeres det også ferdigprodusert gjødsel, i store og små sekker som lastes om bord på båter og sendes med båt ut i verden til Yaras kunder.

Et godt og trygt arbeidsmiljø er viktig for Henrik, som trives godt sammen med sine kollegaer i PKL. Her sammen med kollega Jan Kjetil Danielsen.

 

E e jo praktisk anlagt, men e e jo såpass at e har vett tel å læs ei bruksanvisning!
Henrik Krogh


Praktisk anlagt

Henrik er oppvokst på Neverdal, og bor fortsatt der med samboer Maiken Birkelund. De har tre barn sammen på 2, 6 og 9 år.
- Mye av fritiden går jo til å følge opp barna, så klart. De er med på fotball, drilling, korps og andre aktiviteter. I tillegg må man jo ta vare på hus og hjem.
- Er du handy, Henrik?
- Tjaa. E e jo praktisk anlagt, men e e jo såpass at e har vett tel å læs ei bruksanvisning, smiler han lurt. 
Og det beste med jobben til Henrik? Når det går bra!
- Når ting går greit, og funker sånn som det skal så er det en god følelse. Hvis det går bra på jobb, og man føler at man har gjort en god jobb så preger jo det resten av dagen og uka positivt.

Henrik Krogh (34)
Henrik Krogh (34) er født og oppvokst på Neverdal. Etter ungdomsskolen gikk han to år med studiespesialiserende, før han i voksen alder tok fagbrev i logistikk i 2010 og fagbrev i produksjonsteknikk i 2014. Han bor på Neverdal, med samboer Maiken Birkelund, og har tre barn. Han er sønn av Laila og Roald Krogh. Han har vært fast ansatt hos Yara PKL siden 2014.

 

YARA
Norsk gjødsel – og kjemikalieselskap, som tidligere het Norsk Hydro. Selskapet har 14-15.000 ansatte i over 150 land og er verdens ledende produsent av mineralgjødsel. Yara Glomfjord er Meløys største, private arbeidsplass og sysselsetter omkring 190 ansatte. Fabrikksjef er Øyvind Jenssen. PKL (pakkeri, kai, lager) er en internasjonal havn som tar i mot råstoff til gjødselproduksjonen, og det er også her ferdigprodusert gjødsel skippes ut.