Stolte yrkes-sjåfører

En ung og en litt eldre ansatt på Reipå Knuseri AS avla i sommer fagprøve i yrkessjåfør-faget, og begge bestod! Stian Dahle (22) og Ronny Evensen (41) er blitt fagarbeidere!

- Jeg er ansatt som sjåfør med tilleggsoppgaver, forteller Ronny som jobber med tyngre kjøretøy hos Reipå Knuseri AS.
- Det blir mye kjøring med stor lastebil, flytting av maskiner rundt til nye oppdrag. En del maskinkjøring blir det også, forteller Ronny.

Lang praksis
Han har jobbet hos Reipå Knuseri AS i nokså nøyaktig 11 år.
- Her trives jeg godt. Det er et svært variert arbeid.
Fra før av har han fagbrev som industrimekaniker, og jobbet i Statens vegvesen da han tok dette.
- Når vi fikk en lærling inn her, tenkte jeg at jeg ikke kunne være dårligere enn ungdommen. Så da meldte jeg meg opp som privatist, tok teorieksamen og fikk godkjent praksisen – jeg har jo jobbet med dette i nesten 20 år. Fagprøven gikk greit og jeg bestod!

Innflytter
Ronny kommer fra Narvik og Lødingen – like mye fra begge plasser, sier han. På Reipå har han familien som består av barna Lucas Alexander (9), Ninja Marie (7) og samboeren Linn Carina (32).
- Jeg bruker å si at jeg ble kjønnsmoden først da jeg kom til Reipå, her fikk jeg familie og har etter hvert fått kjenne på tidsklemma, smiler han.
- Jobb, fotballtrener for ungene og engasjement for bygda – travelt med fint!

Fagbrev ga ny jobb
Stian avla fagbrev som yrkessjåfør etter læretida i Reipå Knuseri AS. Nå har han fått ny jobb i Iris som sjåfør. Der jobber han sammen med sin onkel Tore Gustavsen.
- Vi har det artig sammen, og det er fint å ha ham som kollega, sier Stian. 

Tidlig inspirasjon
De to har jobbet sammen før, da som ansatte i Reipå Knuseri AS. Ny Næring skrev om Stian i april 2017. Da uttalte han at interessen for å kjøre lastebil startet med at han som liten fikk være med onkel Tore i lastebilen. Og nå kjører de sammen igjen!
Stian har barna Magnus (snart 2), Hermann (7 måneder) og bonus-sønn Martin (3), og er samboer med Anniken Vangstad Norum, familien bor i Mosvolddalen på Ørnes.