Arnøybygg’s BoligPartner-kontor i Bodø flyttes.

Større og stilig i sentrum

Skrevet for Edmund Ulsnæs
27.06.2019 11:00

Det blir moderne, romslig og i samlokalisering med arkitekter. Nå skal Arnøybygg vokse fra allerede stor til enda større. I sin helt nye Bodø-base, med Stormen og Scandic Havet som nærmeste naboer.

- På denne måten skal vi bli enda mer synlig i bybildet, med BoligPartner-drakten vår. Og vi skal bo vegg-i vegg med Gnist Arkitekter – dét blir også veldig bra! stor-smiler Morten Vågeng (35).
Arnøybygg-sjefen tar selfie i sentrum, sammen med salgsleder Solrunn N. Laastad (49). For i løpet av de neste ukene skal de to og resten av staben være på plass her i Sjøgata 5 – du vet, der det for noen år siden var bensinstasjon.
- Siden vi har både folk og aktivitet ute på Nordarnøy, blir det også veldig praktisk å få lokaler tett inntil Sentrumsterminalen med hurtigbåtene.

- Jippi! Nå flytter vi! jubler daglig leder Morten Vågeng og salgsleder Solrunn N. Laastad. Arnøybygg’s BoligPartner-kontor i Bodø flyttes nemlig til moderne, romslige kontorlokaler med Scandic Havet, Stormen og Sentrumsterminalen som nærmeste naboer.

Større, bedre
Veksten bare fortsetter for Gildeskål’s offensive bygg-entreprenør. Gasellebedriften’s årsomsetning er økt fra 10 til nær 40 millioner kroner siden 2013, og Arnøybygg AS har siden sommeren 2016 eget salgskontor med fire ansatte i Dronningensgate i Bodø.
- Vi skal fortsatt øke, men kontrollert. Vi bygger boliger og næringsbygg i hele Salten, og de neste årene håper vi på enda flere bygg i Bodø enn i dag, røper Morten fra bedriftens strategier.
Men, for å oppfylle strategiene er det nødvendig med større og enda bedre lokaler.
- Dagens lokaler passet godt da vi flyttet inn, men de gir mindre mulighet for å innrede slik vi vil, og for å gjøre plass til flere. De nye lokalene er enda større, 180 kvadratmeter, og det blir plass til åtte ansatte i kontorfellesskap, pluss kjøkken, møterom, stillerom, lager- og bagasjerom. Moderne, og tilpasset vårt behov, fastslår Morten.

God plass, godt selskap
Og i godt selskap, altså. Gnist Arkitekter, med sivilarkitekt Lorens Urgård som eier og leder, har vokst i samme tempo som Morten & Co. siden 2014 – fra 1 til nær 9 millioner kroner i årsomsetning, og til 9 ansatte. Andre leieboere i Sjøgata 5 er både tannleger, frisører og de 11 i Angell Advokatfirma.
- Vi trengte mer plass og et enda bedre fysisk arbeidsmiljø for de ansatte. Vi hadde muligheten til å forlenge leiekontrakten vår der vi er – den går ut i år – eller vi kunne bytte.
- Utenfor sentrum kunne vi sånn sett fått mer lagerplass, og enda bedre parkeringsforhold. Men, på grunn av synlighet og sentral beliggenhet, blir dette bra. Og i tillegg til Gnist Arkitekter er det en interiørarkitekt som har kontoret sitt integrert i våre lokaler, og dét er også gunstig for oss, sier han.

- Det er behov for enda en prosjektleder, og at vi styrker oss på salgssiden. Mens noen av håndverkerne som vi i dag leier gjennom Adecco, de planlegger vi å ansette fast.
Morten Vågeng


Mer plass, mer folk

Ikke unaturlig har den dyktige entreprenørvirksomheten kunnet legge egeninnsats på bordet i forhandlingene med utleier. Arnøybygg AS investerer om lag 800.000 kroner for å få lokalene perfekt tilpasset, og har dermed oppnådd lavere leiekostnad i den kommende femårsperioden. Så skal den bygges videre, dagens stab med 21 håndverkere og de 4 på salg, prosjektering og administrasjon.
- Ja, vi skal bli flere, både ute og inne. Det er behov for enda en prosjektleder, og at vi styrker oss på salgssiden. Mens noen av håndverkerne som vi i dag leier gjennom Adecco, de planlegger vi å ansette fast, opplyser daglig leder Morten Vågeng.Arnøybygg AS
Etablert 27. mars 2015 på Arnøy Gård - som fortsatt er hovedbasen – og med salgskontor i Bodø siden 2016. To ganger Gasellebedrift i Dagens Næringsliv, etter å ha økt årsomsetningen fra 1,9 millioner kroner i etableringsåret 2005, til 34,3 millioner kroner i fjor. Eies av Arnøy Holding AS, som igjen er heleid av John Kristian Karlsen, faren Jon Gisle og deres koner Nina og Unni. Daglig leder er Morten Vågeng, og bedriften har 26 heltidsansatte.