Tor med hammeren

Skrevet av Astrid Berbusmel
18.07.2019 11:00

or Hansen (58) har slått inn mange spiker i sin tid som snekker. Nå er han ansatt hos Moldjord Bygg og Anlegg AS, og jobber på både store og små prosjekter.

I hele vinter har oppføringen av et nytt leilighetsbygg på Storjord i Beiarn vært oppdraget Tor og snekker-laget skulle løse.
- Jeg trives veldig godt med dette arbeidet, sier Tor.
- Aller best liker jeg sånn småsnekring, trapper og arbeid der jeg må finne løsninger mens jobben pågår. Jeg synes ei fin trapp og en fin gang er veldig viktig, det gir et godt førsteinntrykk av huset!

Moped-drømmen
Tor har ikke alltid vært snekker, og startet sitt arbeidsliv som kirkegårds-arbeider da han var 16 år.
- Det var sommerjobb, skulle jo tjene penger til moped!
Med mopeden i boks ble det ett år på steinknuseren hos Reipå Knuseri før han startet på yrkesskolen på «maskin og mek». Og etterpå gikk han til sjøs!
- Livet på havet var veldig bra! Jeg tok fagbrev som motormann og jobbet i utenriksfart frem til 1985. Men i de årene mistet mange norske sjøfolk jobben, og jeg måtte gå på land. Da fikk jeg omskolering til snekker, jeg satt på skolebenken i 3 år.

- Å drive for seg selv ble ensomt, jeg jobba alene og jeg savna det sosiale i å være i et snekkerlag.
Tor Hansen

Fiskeglede
- Jeg var lenge hos Brødrene Brun, i 20 år, var blant annet med å bygge firemanns-boligene i Nermarkveien på Ørnes.
Det ble også tid til andre prosjekter.
- Jeg satte opp mitt eget hus her på Reipå i 1996, tegnet det selv. Og vi har bygd hytte i Sundsfjord, også. Vi er glade i å fiske, så det har blitt noen timer i elva med stanga.
Yngstejenta Maiken fikk sin første laks i Reipå-elva i fjor, den var ca 2 kilo, det var stor stas!
- Min største laks så langt er 10 kilo, den tok jeg på stang i Fykan.

Tor Hansen klar for nye oppdrag for Moldjord Bygg og Anlegg.

Savnet samarbeidet
Så startet han eget firma - Tor med hammeren, og var selvstendig i en periode.
- Å drive for seg selv ble ensomt, jeg jobba alene og jeg savna det sosiale i å være i et snekkerlag. Da jeg fikk tilbud om ansettelse i Moldjord bygg og anlegg AS, takket jeg ja.
Siden august 2018 har han derfor pendlet til Storjord i Beiarn.
- Jeg trives veldig godt! Så selv om pendling og brakkeliv egentlig ikke er drømmen, går det bare fint. Vi jobber lange dager slik at vi får lengre helg.
Nå er bygget på Storjord ferdigstilt og klart for innflytting, og Tor med hammeren er i gang med nye prosjekter for sin arbeidsgiver.
PS: Tor Dagfinn er gift med Lillian (50), de har barna Line (f. 1990), Stine ( -94) og Maiken (2005), og 3 barnebarn; Ludvik 8 år, Liam 4 år og Maylinn på 8 måneder.