De venter nok utålmodig, innbyggerne i Neverdal i Meløy. Nå er det ikke lenge igjen til fiberforbindelsen forsyner dem med både internett og tradisjonelle tv-kanaler.

Travel-graver

Meløy Energi’s underleverandører graver på spreng for å komme lengst mulig før telen kommer. Neverdal skal få fiber. Og der framme i 2023 ser vi målstreken – for hele Meløy.


- Med de vintrene vi har hatt så er jeg optimistisk på at vi kan grave til midt i desember. Nå jobber vi så rask vi kan med å grave, legge trekkerør og så blåse fiberen gjennom, forsikrer Reinert Aarseth.
Markedssjefen hos Meløy Energi AS har de siste årene solgt inn og fått gjennomført, solgt inn og fått gjennomført. Fiberutbygging, selvsagt. For ‘alle’ vil ha fiber, og nå på senhøsten 2019: Neverdal i Meløy.

Reinert Aarseth

Enda mer Reipå
- Nå er vi i Fjellmyra, ved skolen, og så skal vi opp Hestveien, på nordsiden av Neverdalselva. Senere blir det Korsveien og utover Neverdalsneset, rapporterer Bjørge Løvset hos entreprenør Løvset Maskin.
Sammen med maskinentreprenør Andersen i Neverdal, er han utførende på fibergraving, som på Reipå fram til i høst. Og mens både Eidbukt og Sandaa allerede har fiber, er det nå selve Neverdal sin tur.
- Om lag 100 kunder, og om lag 6 kilometer med graving i alt, opplyser Reinert.
På Reipå ballet det på seg fra 100 kunder, da Energi’s startskudd gikk tidligere i år, til nå 170. Som fortsatt kan bli fler, faktisk, siden grendelaget og Meløy Energi samarbeider for at dekningen i Marken og til Øra kan gjøres bedre. 

2023 er året
Fiber-ståa i Meløy er ellers den at Meløy kommune nå har fått såkalte Høykom-midler beregnet på utbygging i Bjærangfjorden. Midlene ses trolig i sammenheng med Engavågen, der Meløy Energi allerede har styrket strømsiden med ny sjøkabel over til Halsa, og der det i Enga sentrum skal kombineres høyspent-trasé med fiber.
- Politisk er det enighet om at hele Meløy skal ha fiber i løpet av 2023, og vi jobber nå videre med Grønøy og Åmøy. Når det gjelder Bolga og Meløya, så står de for tur. Der er det ingen sjøkabel å støtte seg på, så jeg ser for meg at vi kan forsøke med radio - det er bra fart på det etter hvert, man kan kjøre tv-bilder, forteller Reinert, som også har planen nokså klar for om lag 20 kunder som har bestilt fiber i Tjongsfjord.