Dyp konsentrasjon i kontroll av ferdige blokker før de sendes uti den store verden.

Ung ingot-veteran

Skrevet av Astrid Berbusmel, foto: Edmund Ulsnæs
18.06.2019 11:00 - OPPDATERT 20.06.2019 10:57

- Sånn går det når man er 20 år i hodet og 44 i kroppen! Lill-Tone Grytvik kommer humpende på krykker når vi møter henne i Norwegian Crystals lokaler i Glomfjord.

Til tross gips og krykker – Lill-Tone er på plass i produksjonen av ingot-er uansett! For Lill-Tone er veteran i solcelle-bransjen i Glomfjord, og har gjennom årene gått gradene. Reisen har gått fra operatør og senere instruktør på ScanWafer, via forbedringsleder på REC, til hun nå har fått tilliten som en av tre driftsledere på Norwegian Crystals.

Kontraster
Det er ingen hemmelighet at det er utfordrende tider for NC. I permitteringsperioden høsten 2018 mistet de en del ansatte.
- I den tunge tiden blir vi sterkere sammen, det gjelder å finne løsninger, se fremover!
Resultatene og stabiliteten i alle produksjonsområder har aldri vært bedre i Glomfjord. Det sier litt om hva som bor i den solide staben på NC.
- Tida er brukt maksimalt, systemer og funksjonalitet er hevet til verdensklasse nivå. Vi får stadig bekreftelser på hvor langt vi er kommet med forbedringsarbeidet, både fra besøkende og nye operatører som har jobbet i andre industribedrifter.
- Det gjelder å brette opp ermene og vise muskler. Vi har bevist at vi er omstillingsdyktige, og en del av forbedringsprosjektet er at vi skal oppnå en høy og jevn kompetanse på hele gjengen her.
- Vi er klare for oppturen som vil komme, solcellebransjen har ei lys fremtid! Jobben som gjøres her står i sterk kontrast med usikkerheten markedet utfordrer oss med.
Lill-Tones leder-filosofi bygger på involvering, ansvarlig-gjøring og mestringsfølelse for hver eneste person på laget hennes. Alle har like stor betydning, for at maskineriet skal gå rundt.
- Skal vi klare dette må vi ha kontroll på prosessene, og sammen finne den beste praksis og de beste rutinene. Det er «nede på gulvet» hos operatørene verdiene skapes! Og de kan det de holder på med.

- Vi er klare for oppturen som vil komme, solcellebransjen har ei lys fremtid! Jobben som gjøres her står i sterk kontrast med usikkerheten markedet utfordrer oss med.

 


Gründer

Mitt første bekjentskap med Lill-Tone var da jeg som hamburger-kunde la inn bestilling på Havna gatekjøkken. Som 20-åring startet Lill-Tone gatekjøkken sammen med den to år eldre ektemannen Ole Morten som er utdannet kokk. Serverings-bedriften på Ørnes ble et samlingspunkt, og de fikk et spesielt og nært forhold til de unge som brukte tilbudet. Lill-Tone og Ole Morten ble utnevnt til æres-russ både i 1996 og 2002.
- Den gode kontakten vi fikk med de mange ungdommene som var kunder hos oss, har betydd mye og er det kjæreste minnet fra gatekjøkkentida.
De opparbeidet seg raskt en trofast kundekrets, og et svært godt omdømme. Kundene og deres ønsker var alltid i fokus.
- Jeg kan enda huske hva enkelte kunder spiste, om de skulle ha dressing på hamburgeren, og om de skulle ha løk og syltet agurk, humrer Lill-Tone.
Hun beskriver ei spennende og krevende tid, med masse verdifull læring. Men alt har sin tid, da gleden med å produsere mer enn bare hamburgere ble oppdaget, ble Casper født under driftsperioden og Lotta laget under avvikling. Et så stort arbeidspress var vanskelig å kombinere med familieliv, og i 2004 ble gatekjøkkenet solgt.

Livets - og arbeidslivets skole.
Lill -Tone har ikke rukket å få så mye formell utdannelse.
- Jeg hadde egentlig bestemt meg for å satse på jus, og kom inn på studiet i Tromsø. I forelskelsens rus ble det gründer og gatekjøkken i stedet, en sjanse vi ikke kunne la gå fra oss.
I tillegg har hun ett år på lærerhøgskolen bak seg, noen vekttall med ledelse og styring og en del lederkurs opp gjennom årene.
- Men den aller viktigste lærdommen er skapt i relasjonen med mange spennende og kunnskapsrike venner og kolleger. Dette er dyrebar erfaring og kompetanse, som jeg nok ikke hadde fått som student.
Etter at de solgte gatekjøkkenet var hun innom jobb som lærervikar og assistent, men så fikk hun altså mulighet til å prøve seg i Scanwafer i 2006.

Ulike bransjer
- Jeg hadde nok en industri-drøm i meg, og har ikke angret på at jeg valgte denne veien.
I Scanwafer med utvidet ansvar som instruktør, og etter hvert i REC, fikk Lill-Tone delta på LEAN-prosjektet, og var forbedringsleder der nesten helt frem til REC stengte dørene i 2012. Da ble det karriere-skifte, og familien flyttet til Vågaholmen og butikksjef-jobb på Bunnpris i 2 år. Der fikk hun god bruk for sine erfaringer fra industrien.
- På Bunnpris fikk jeg prøve ut metodene jeg hadde med meg fra LEAN-prosjektet i en bransje som var helt ny for meg.
Og metoden fungerte i dagligvare-bransjen også! Med en flott og lærevillig gjeng ble LEAN og forbedringssystemene innført, noe som hadde positiv effekt både på resultater, teamwork og yrkesstolthet.
- Det å sette seg klare mål, og å involvere alle de man jobber sammen med, med visualisering av status og resultater, gir resultatorientert fokus og økt eierskap til arbeidsplassen for hver enkelt ansatt. Dette gjelder uansett bransje!

Driftsleder Lill-Tone i samtale med Sindre Skorbakk som skal være vikarierende skiftleder.

 

Retur
I 2014 var Lill-Tone tilbake i industri-hallen i Glomfjord. Da hun fikk tilbud om å være med på NC-laget, takket hun ja, og hun var av de første som fikk ansettelse som operatør i den nye bedriften. Nå er hun i driftsteamet som består av produksjonssjef og tre driftsledere, og jobber tett sammen med skiftlederne ute i produksjonen.
- Her har vi foredlet LEAN-metodikken, og har et stadig fokus på forbedringer. Dette har gitt gode resultater, og vi ser at den jobben vi gjør gir frukter i form av et stadig bedre produkt.

Uvurderlig støtte
Lill-Tone er en aktiv dame på fritida. Hun er håndballtrener for laget til jenta si, og det var på trening med dem hun røk akilles-sena. Så da ble det gips og krykker for noen uker.
- Jeg skulle jo bare spille litt sammen med dem! Jeg er 20 år i hodet selv om kroppen er noe eldre…
Ellers beskriver hun seg selv som utpreget sosial, liker seg i godt lag med god mat og gode venner og familie.
- Positive folk gir meg energi, og løping og naturopplevelser på fjellet og sjøen er med på å lade batteriene. Jeg prøver å legge fra meg jobben på fritida, men har nok mer å gå på her.
Lill-Tone anser seg som over gjennomsnittet familiær.
- Uten støtte fra mine nærmeste hadde jeg ikke vært der jeg er i dag!


Lill-Tone Grytvik (44)
er gift med Ole Morten Vesterås (46), sammen har de barna Casper (16) og Lotta (14). Lill-Tone ble født i Sør-Korea, og ble adoptert til Ørnes da hun var 6 måneder gammel av foreldrene Egil Grytvik og Signe Kvam. Hun vokste opp sammen med søstrene sine Henrikke og Sonja. Bor i Barvika og sykler gjerne til jobb i Glomfjord i den årstida som tillater dette. Har drevet eget gatekjøkken fra 1994 til 2004, jobbet i Scanwafer og REC fra 2006 til 2012, Bunnpris på Vågaholmen fra 2012 til 2014, og jobber nå på Norwegian Crystals som driftsleder.