Valgte fornybar energi

Norwegian Crystals har ansatt en ny operatør. Dette er en glad-melding i utfordrende tider for bedriften. Unggutten Sebastian Ager (22) fra Engerdal kom til Glomfjord i slutten av april.

- Å jobbe med fornybar energi ble viktig for meg! Norwegian Crystals en spennende bedrift, og jeg er glad jeg fikk jobb her. Jeg hadde lærlingetida i Equinor på Mongstad, men synes denne jobben er givende. I tillegg er jeg veldig glad i fjell og sjø, og aktiviteter knyttet til dette, da må jo Meløy være rette sted for meg? 
Som 15-åring - og nettopp ferdig med 10. trinn - flyttet engerdølingen til Bergen, der han gikk på videregående skole i Laksevåg. 
- Jeg tenkte det var lurt å holde seg i nærheten av Mongstad siden en jobb i oljenæringa var målet mitt.

 

- Å jobbe med fornybar energi ble viktig for meg! Norwegian Crystals en spennende bedrift, og jeg er glad jeg fikk jobb her.
Sebastian Ager

 

 

Grep sjansen
Sebastian forteller at han ble lærling og tok fagbrev hos Equinor på Mongstad. 
- Men planen om jobb i oljebransjen, det ble det ikke noe av?
- Nei, det ble ikke slik. Det er ikke så lett å få jobb som prosessoperatør, selv med fagbrev. Så etter militæret ble det ei tid som arbeidsledig. 
Men så fikk han tips om at det kanskje var en mulighet her, nettopp gjennom NC-ansatte Julian Jensen som var lærling samtidig som Sebastian på Mongstad. 
- Jeg søkte og fikk tilbud om jobb her på en torsdag, jeg kjørte oppover i løpet av helga, og mandagen begynte jeg! Det var 17 timer i bil, men jeg liker å kjøre så det gikk bare greit.

Gode rutiner
Som nyansatt har han fått god innføring i det som skjer på NC.
- Det er gjort en stor jobb med rutiner og det er sjekklister overalt, og som nykomling ble det veldig greit å komme inn i jobben. 
- Det er godt å være på jobb! Vi har mye å gjøre og det er ikke vanskelig å fylle dagene. 10 000-tallet passeres på skritt-telleren hver dag! 
Sebastian har en hund som foreløpig er i Engerdal hos foreldrene.
- Den vil jeg hente hit så snart jeg har egen bolig!


Sebastian Ager (22)
har døpenavnet Johan Sebastian Gjermunds Ager. Han er født og oppvokst på Helleriset i Engerdal, foreldre er Silje Helen Gjermunds og Hans Bison Ager, har lillebror Jonathan Vincent Maximillian (20). Sebastian flyttet til Glomfjord i april 2019 og startet som prosessoperatør hos Norwegian Crystals.