Det er nesten så man blir misunnelig på dem som nå velger å kjøpe tomt og bygge bolig i det svært idylliske Valla-området ved Engavågen. Flyfoto: Magne Myrvold

Vil utvikle, selger land

Skrevet av Edmund Ulsnæs
20.04.2019 12:20

Nordtun Eiendom selger noen av sine store landområder ved Engavågen, til boligbygging. - Vi trenger utvikling for å trygge vår egen virksomhet, sier rehabiliteringssjefen.

- Hør her: vi er avhengig av at høyt skolerte folk vil komme utenfra for å jobbe hos oss, og bo her i nærområdet. Den verste trusselen, også for oss, er at denne regionen har for svak infrastruktur, for lite handel og få andre tilbud, forklarer Sverre Monsen.
Rehabiliteringssjefen viser oss bilder, dokumenter og bøker – han forteller historien til en av Meløy’s største private virksomheter. Nordtun HelseRehab, med sin vakre beliggenhet i Vallvågen ved Engavågen.
- Så når vi gjør dette, er det for å være med og skape samfunnsvekst. Få til ny aktivitet, skape optimisme sammen med andre i en periode der det skjer veldig mye spennende i søndre Meløy, smiler han.

Gjennombruddet
For nå selger Nordtun HelseRehab landområder. Slik at det kan bygges boliger. Rett ved hovedveien, der hvor legekontoret og den gamle framhaldsskolen er nærmeste naboer, står allerede nyveien gjennom feltet noenlunde ferdig. Og, etter tett og godt samarbeid med planavdelingen i Meløy kommune, og ikke minst Arnøybygg AS og deres katalog for BoligPartner, er salget allerede godt i gang. I tegningsgrunnlaget ligger foreløpig to tomannsboliger og seks eneboliger.
- Et slikt prosjekt er noe vi har spekulert på i mange, mange år, og reguleringsplanen for området hadde vi klar allerede i 2011. Tidligere har vi ikke fått respons fra lokale entreprenører, men så var det at Odd Laastad, som er vår IT-konsulent, satte oss i forbindelse med kona hans Solrunn, som er salgssjef hos Arnøybygg, forteller Sverre.
Etter dette er løselige tanker blitt til konkrete handlinger på kort tid. Planer og løsninger er klare, og i forrige uke arrangerte Solrunn N. Laastad salgsmøte for boligene, på Engavågen.

 

- Så når vi gjør dette, er det for å være med og skape samfunnsvekst. Få til ny aktivitet, skape optimisme sammen med andre.
Sverre MonsenStore landeiendommer
Den private og livskraftige helseinstitusjonen på Dyrneset ble etablert i 1984. Da hadde 140 idealistiske eiere fra hele landet skaffet over 20 millioner kroner, og driften ble organisert i stiftelsen Nordtun Rekonvalesenthjem. Om lag 10 år senere ble bygget og dets nærområder organisert i et eiendomsselskap der stiftelsen eide 27 prosent og Torrissen Eiendom AS resten. Fra 2017 har stiftelsen selv hele eierskapet i det som er Nordtun Eiendom AS.
- Samtidig, og uavhengig av eiendomsselskapet, har stiftelsen hele tiden vært en stor landeier her ved Vallvågen og nedre og øvre Valla. Vi snakker om kanskje 2.000 dekar, der masse er skog. Flere av disse områdene har vi lenge sett muligheter for, sier HelseRehab-sjefen.

Verdier og vekst
Allerede eier virksomheten 13-14 boenheter i eneboliger, leiligheter og hytter, og disse leies ut, fortrinnsvis til egne ansatte.
- Når vi nå utvikler og selger disse nye boligtomtene, er det for å realisere verdier, og altså for å bidra til økt aktivitet.
- Målet mitt er at vi om fem år skal ha solgt 5-6 tomter. Da kan vi gå løs på feltet rett nedenfor, som også er ferdigregulert og har god infrastruktur, smiler helsesjefen, han som nå også utvikler eiendom.

– Et slikt prosjekt har vi ønsket å realisere i mange, mange år, sier daglig leder Sverre Monsen ved Nordtun HelseRehab. Nå selger virksomheten landeiendom og husløsninger i samarbeid med Arnøybygg’s Solrunn N. Laastad og BoligPartner. Foto: Anfinn Myrvang


- Bedrifter som Nova Sea, Nordland Akva og Cargill utvider og ansetter flere, og det skjer veldig mye spennende i søndre Meløy nå.
Solrunn Laastad

 

En salgssjef med sterk Meløy-link er sentral i utviklingen av nytt boligfelt ved Nordtun HelseRehab.

- Unge vil gjerne ha noe nytt, mens godt voksne ønsker seg gjerne mindre bolig med alt på ett plan, der de kan bli gamle, og ha et mindre uteområde å ta vare på. Og stedet trenger virkelig denne typen boliger, mener Solrunn N. Laastad.
Salgssjefen hos Gildeskål-bedriften Arnøybygg AS er selv fra Engavågen, og synes det er spesielt artig å være med i utviklingen av et helt nytt boligområde i heimtraktene.
- Bedrifter som Nova Sea, Nordland Akva og Cargill utvider og ansetter flere, og det skjer veldig mye spennende i søndre Meløy nå. Og området er fantastisk, så vi har veldig sterk tro på samarbeidet mellom Nordtun, oss og John Kildal og Sønner.
Nå er hun spent på interessen, men har allerede gjort det første salget. Hun markedsfører prisgunstige, kostnadseffektive boliger med store vinduer, og både eneboliger og tomannsboliger. Ulike modeller fra BoligPartner – skikkelig koselige hus, rett og slett.
- Nå opparbeides tomtene etter hvert som de blir solgt. Underveis har vi dialog med kundene, og så vil jo folk se underveis at ting skjer, slik at nye kontakter oss, smiler hun.


Arnøybygg AS
Etablert 27. mars 2015, eies av Arnøy Holding AS, som igjen er heleid av John Kristian Karlsen og kona Nina, og Jon Gisle Karlsen og kona Unni. Selskapet er to ganger kåret til Gasellebedrift av Dagens Næringsliv, etter økning fra 10,3 (2013) til 30,3 (2017) millioner kroner i årsomsetning. 22 ansatte, med forretningsadresse Arnøy Gård på Nordarnøy, og med salgskontor i Bodø. Daglig leder er fra Morten Vågeng (f. 1982), og styreleder er John Kristian Karlsen (f. -71).