Ønsker bedre busstilbud i Glomfjord

Skrevet av Ingebjørg Sandaa Bjørklund (Meløy Senterparti)
14.04.2021 18:00 - OPPDATERT 15.04.2021 06:01

Spørsmål til Ordfører: I Glomfjord er det tre bussstopper. Nede i sentrum, på Kirkebakken og ved Meløy kulturhus.

I mange år har det vært det vært slik at sistebussen som er i Glomfjord 23:45 stopper kun i Sentrum, mens alle de andre rutene er innom de 2 andre stoppene. Sistebussen snur i sentrum, kjører tilbake til innkjøringen til Glomfjord, for så å kjøre Glomfjordtunnellen til Halsa.

Ikke bare er dette en omvei, men den skaper også store utfordringer for de reisende som skal hjem. Majoriteten av befolkningen bor etter Glomfjord Torv. Om du bor i Åkroken nede i Glomen, så må du gå over 2,5 km. Det er langt sent på kvelden og kanskje med en koffert på slep.

Det er også mange eldre i bygda som benytter seg av kollektivtransport, Ikke er det et taxitilbud i Glomfjord og mange kvier seg til å ringe etter hjelp rundt midnatt.

2.mars 2021 sendte jeg spørsmål til Samferdselsavdelingen på fylket om hvorfor sistebussen har ei rute som bussen må kjøre en omvei til Halsa, og dermed skaper store problemer for folket. Svaret jeg har fått til nå er at spørsmålet er sendt videre.

Mitt spørsmål til ordfører blir derfor: - Er dette en sak ordføreren vil følge opp videre med fylket slik at vi kanskje kan få en bedre ordning for de som bruker kollektivtransport?

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.