Reisråd fra ordføreren i Meløy. Foto: Meløy kommune Meløy kommune anmoder alle som vender hjem fra Sør-Norge om å gå i hjemmekarantene. Foto: arkiv.

Kun helt nødvendig reisende inn til Meløy

Skrevet av Astrid Berbusmel
15.03.2020 20:00 - OPPDATERT 17.03.2020 18:36

Ordfører Sigurd Stormo anmoder folk utenfor Nord-Norge om ikke å reise til Meløy og Salten dersom det ikke er helt nødvendig

15. mars ble ordførerne i Saltenkommunene enige om å gå ut med en felles anmodning. Ordfører Sigurd Stormo anmoder derfor folk utenfor Nord-Norge om ikke å reise til Meløy og Salten dersom det ikke er helt nødvendig – i den situasjonen som er nå. Folk i Meløy bør heller ikke reise tur/retur Oslo. 

Dette gjelder besøkende til Meløy, selvsagt skal alle meløyfjæringer få komme hjem.

-Flere innbyggere og studenter vender hjem fra Sør-Norge nå, og vi ber disse og andre som kommer hjem om å forholde seg til de samme forholdsreglene som folk som er i karantene. Dette innebærer at man holder seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, sier ordfører Sigurd Stormo.

Det må være et nasjonalt ansvar å hindre spredning i landet vårt, og kommunene i Salten går sammen og ber nå Regjeringen om å treffe tiltak for å hindre at smitten sprer seg fra Sør-Norge til Nord-Norge.Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.