Tina Bjørklund skjønner at folk vil se på de ulike dyrene på gården, men ønsker at folk gir beskjed før de kommer. Alle foto: Eirik Holdal

Ønsker kommunikasjon

Skrevet av Eirik Holdal
15.07.2020 18:00 - OPPDATERT 16.07.2020 15:21

- Det er kjempehyggelig at folk ønsker å se hvilke dyr vi har, men spør før du kommer.

Familien Bjørklund i Dalen på Reipå har i lengre tid opplevd at folk besøker gården uten å gi beskjed. Nå ønsker de at folk skal bli flinkere til å ta kontakt før de ankommer gården. 

Sikkerhet i fokus

Tina Bjørklund (29) er redd for at om trenden med folk som kommer og går fortsetter, så kan en det oppstå en ulykke.

- Vi har store anleggsmaskiner og store dyr, så når man opplever at barn får løpe fritt rundt av foreldre som ikke har gitt beskjed, så er det klart man frykter for sikkerheten til både barna og egne dyr, sier Tina.

Gården har nylig fått flere medlemmer i form av kaninunger og andunger. Et naturlig trekkplaster for besøkende, men også for revene som oppholder seg i området rundt gården.

- Folk som bruker gården jevnlig har opparbeidet seg gode rutiner med å lukke igjen dører, noe besøkende kanskje ikke vil være observante på. Jeg har blant annet måtte skyte to rever inne i selve fjøsene som en følge av dette, sier Knut-Even Bjørklund.

- Kaninungene er skjøre skapninger som vi ikke ønsker at skal bli skadet, sier Tina

Folk er velkomne

Familien Bjørklund er enige om at det er hyggelig med besøk, men skal dette fungere er man avhengige av en dialog.

- Vi er kanskje i overkant gjestfrie, men det er fordi vi synes at det er kjempehyggelig at folk ønsker å se på dyrene vi har. Men vi ønsker at folk skal gi beskjed når de kommer. Send en melding, så går det som oftest greit at folk kommer på omvisning, sier Tina.

Tina understreker at de fleste som er innom gården er flinke til å gi beskjed når de kommer, men at det er unødvendig at en liten prosentandel lar vær.

- 80 prosent av folk som er innom her sier ifra, men vi ønsker at alle som er innom her gir beskjed i forkant av besøket. For vi ønsker at alle skal få en fin opplevelse, sier Tina. 

Tina Bjørklund viser deg gladelig rundt på gården, men under kontrollerte omstendigheter.

Aktiv gård

Det er 10 år siden gården i Dalen ble oppbygd til en hestestall. Siden den gang har aktiviteten vært god. Hestejenter som tilbringer flere timer av gangen, i et miljø hvor alle er velkomne.

- Jeg kan ofte gå til sengs på kvelden, og det er fremdeles aktivitet på ridebanen. Jeg er sikker på at Tina kunne jobbet i en 50 prosent stilling her, smiler Knut-Even.

Endene i Dalen nyter en av sommerens bedre dager.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.