TRENGER FRIVILLIGE: Leder for Tv-aksjonens kommunale aksjonsgruppe, Lisbeth S. Amundsen, oppfordrer til å ta kontakt hvis de kan tenke seg å være endel av nasjonale dugnaden som TV-aksjonen er.

Ønsker meg mange bøssebærere

Skrevet av Hanne Hammernes
17.09.2018 09:00 - OPPDATERT 19.09.2018 11:02

MELØY: Leder for årets TV-aksjon, varaordfører Lisbeth S. Amundsen, ønsker seg mange bøssebærere til årets TV-aksjon som går av stabelen søndag 21. oktober.

Årets aksjon går til Kirkens bymisjon. De ble valgt blant de 12 søkerne til årets store innsamlingsdugnad.

-Vi sliter hvert år med å fylle alle rodene og for å få ansvarlige for hver krets, men vi håper å komme i mål også i år, sier Amundsen. Hun er leder for aksjonsgruppa i Meløy som ellers består av  Per Frøskeland og Greta Solfall.

Det er formannskapet i Meløy som har ansvaret for å tilrettelegge for TV-aksjonen, og det er organisert med en ansvarlig i hver krets som skal koordinere «sine» bøssebærere.

Siden årets aksjon skal gå til Kirkens bymisjon, hadde det vært en idè å engasjere konfirmantene, kanskje, sier Amundsen. Hun forteller at det er artig hvis skoler og barnehager lager sine egne små innsamlingsaksjoner. Materiell som plakater, bøsser osv., fås hos den kommunale aksjonskomiteen.

Kirkens Bymisjon har valgt aksjonsnavnet «Mindre alene sammen», der formålet er formulert som  «Et møtested kan endre liv. Flere møter kan endre et helt samfunn».

– Vi gleder oss til å invitere alle i Norge til en stor dugnad for at flere får delta i en meningsfull hverdag, gode fellesskap – og får ly for natten, sa generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon til NRK,  etter å ha fått beskjed om at organisasjonen får TV-aksjonen.

Verdens største dugnad

De siste årene har det enkelte år kommet inn rundt 200 millioner kroner til TV-aksjonen. TV-aksjonen i Norge kalles gjerne verdens største dugnad. Siden starten i 1974 har innsamlingsaksjonen utviklet seg til et stort nasjonalt løft.

-Har du lyst å være med på denne dugnaden i Meløy, enten som bøssebærer eller som ansvarlig for ditt distrikt, er det bare å ta kontakt direkte med meg, så kan jeg videreformidle, avslutter Amundsen.

Hun treffes på telefon, 900 47915.

 Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.