Meløy kommune samarbeider tett med næringslivsvirksomhetene sine, og opprettet i dag et Beredskapsråd for næringslivet. Bildet viser Ørnes i Meløy. Foto: Ny Næring AS

Oppretter beredskapsråd for næringslivet

Skrevet av Ny Næring AS
20.03.2020 14:15 - OPPDATERT 23.03.2020 14:09

I formiddag opprettet Meløy-ordfører Sigurd Stormo et eget Beredskapsråd for næringslivet i kommunen.

- Dette er en krise-situasjon – nå må vi gjøre alt for å hjelpe alle de små og mellomstore bedriftene våre! sier han. Rådet skal lage egen handlingsplan, i tett samarbeid med næringslivet selv.

Sigurd Stormo, ordfører i Meløy kommune. Foto: Ny Næring AS

I dag, fredag, samlet ordføreren til det aller første møtet, og opprettet dermed Beredskapsrådet for næringslivet i Meløy. Beredskap, fordi de enorme konsekvensene av koronaviruset nå velter inn over så godt som samtlige små og mellomstore bedrifter i kommunen.
- Dette er ingen normal-situasjon. Og ikke omstilling, slik Meløy har vært i siden 2012. Nei, dette er en krisesituasjon. Nå må vi gjøre alt vi kan for å hjelpe virksomhetene våre, begrunner Sigurd Stormo det nye rådet. 
- Jeg mener Meløy er spesielt flinke på å samarbeide tett med næringslivet. Derfor er det veldig naturlig at rådet består av Meløy kommune ved ordføreren, Meløy Utvikling KF og oss i Meløy Næringsforum, sier daglig leder Liv Toril Pettersen – interesseorganisasjonen hun leder har om lag 115 medlemsbedrifter.

Liv Toril Pettersen, daglig leder i Meløy Næringsforum. Foto: Ny Næring AS

Egen handlingsplan
De to utgjør altså Beredskapsrådet, sammen med daglig leder Stine Estensen i Meløy Utvikling KF – selskapet som til daglig jobber med næringsutvikling.
- I går, torsdag, appelerte jeg kraftig til Nordlandsbenken på Stortinget. En svært viktig bedrift i Meløy, Norwegian Crystals, står nemlig foran store og spennende investeringer, og trenger nå 40 millioner kroner i statlig lånegaranti, for å redde denne satsingen, opplyser Sigurd.
- Nå skal Beredskapsrådet for næringslivet i løpet av de neste, få dagene lage en konkret handlingsplan. Blant annet skal vi kartlegge situasjonen hos bedriftene i Meløy akkurat nå, slik at vi kan gjøre tiltak. En viktig oppgave blir å øve påtrykk overfor regionale og nasjonale myndigheter for å sikre fortsatt aktivitet i bedriftene, sier han.

Stine Estensen, daglig leder i Meløy Utvikling KF. Foto: Ny Næring AS 

Jevnlige møter
Beredskapsrådet er opprettet på svært kort varsel, nettopp fordi det haster. Om lag 100 arbeidstakere i Meløy har allerede registrert seg som permittert og arbeidssøkende hos NAV, og tallet vil trolig øke kraftig.
- Allerede har vi i nettverket vårt sentrale politikere, NHO Nordland, LO i Nordland og andre kritisk viktige samarbeidspartnere, opplyser Sigurd Stormo.
- Beredskapsrådet møtes til ny online-konferanse allerede mandag, og skal ha jevnlige slike møter framover, lover han.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.