Ordfører Inger Monsen informerte innbyggerne om sin egen helsesituasjon søndag. Foto: arkiv

Ordfører Inger Monsen smittet av covid-19

Skrevet av Eirik Holdal
11.01.2021 09:00 - OPPDATERT 11.01.2021 21:02

Ordfører i Rødøy kommune, Inger Monsen, la ut informasjon angående sin egen situasjon på kommunens Facebook-side søndagskveld.

- Som noen kanskje allerede vet er jeg blitt smittet av Covid-19 og er derfor i isolasjon hjemme. Jeg har selv ikke ønsket å gå ut med denne informasjonen tidligere, fordi jeg ikke har ønsket fokus omkring min person. Fokuset i kommunen har vært og skal være på den alvorlige situasjonen vi er i forhold til smitteutbruddet, skriver Monsen.

Fulgt rådene
I Rødøy kommune er det sålangt påvist 19 smittetilfeller. Kommunen har cirka 1200 innbyggere.

- Jeg har fulgt de nasjonale smittevernrådene, holdt meg hjemme og omgått færrest mulig, men likevel blitt smittet. Det har vært gjennomført smittesporing og mine nærkontakter er fulgt opp. Når det gjelder perioden jeg har vært syk har jeg opplevd det som en vanlig influensa. Jeg har vært forkjølet, hatt vondt i kroppen og lett feber.
Som ordfører er jeg bekymret for den alvorlige situasjonen kommunen er i. Jeg er lei meg for ikke å kunne bidra som jeg ønsker for befolkningen i Rødøy, i det viktige arbeidet som gjøres nå.

Roser kommunen
Rødøy kommune har fått analysert omtrent 190 tester den siste uken. Ordføreren roser innsatsen de ansatte har vist.

- Jeg vil benytte denne muligheten til å gi honnør til alle som er involvert i arbeidet rundt smitteutbruddet. Jeg er imponert over den jobben som gjøres av kommunens ansatte både med tanke på testing, smittesporing og håndtering av smittesituasjonen. Dere gjør en fantastisk jobb, og står på dag og natt for å få kontroll. Jeg er takknemlig for at kommunen har vært godt forberedt, og for den innsatsen som legges ned i disse dager.

- Jeg ønsker på denne måten å informere om min helsesituasjon. Utover dette har jeg ikke noe å meddele før jeg er frisk og tilbake på jobb igjen.

- Til slutt vil jeg sende en hilsen til dere i Rødøy som er i samme situasjon som meg. Håper det går bra med dere, og at ingen blir alvorlig syke. Ta vare på dere selv og hverandre, skriver Monsen avslutningsvis. 

Les mer om:

Rødøy kommune Korona
Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.