- Politiet har nå opprettet sak, sier Kristiansen. Foto: arkiv.

Politiets publikumstjeneste stenges

Skrevet av Hilde Kvammen
13.03.2020 09:25 - OPPDATERT 13.03.2020 11:47

Politiet innfører nå ytterligere forebyggende smitteverntiltak på grunn av utbruddet av koronavirus.

Alle politiets publikumstjenester i landet er stengt til og med 26. mars. Det ble klart i dag tidlig.  

Ivaretar beredskapen 
Politiet er en av flere samfunnsaktører som har en viktig rolle som en del av samfunnets samlede beredskap.

- Hensikten er å begrense koronasmitten, og sikre at vi skal fortsette å ha en operativ patrulje på alle landets lensmannskontor. Politiet vil være operativt som før. De som trenger akutt hjelp må ikke nøle med å kontakt med politiet på vanlig måte via telefon, sier lensmann Jim Kristiansen ved Ørnes lensmannskontor. 

Stenger ikke-kritiske funksjoner
Det innebærer blant annet at ikke-kritiske publikumstjenester som krever fysisk oppmøte stenger fra og med fredag 13. mars og til og med torsdag 26. mars. Innbyggerne gjøres oppmerksomme på at perioden kan forlenges ved behov, opplyser politiet på sine nettsider.

Tiltakene som iverksettes
Tjenestene som omfattes av tiltaket er pass, nødpass, levering av anmeldelse, hittegods, avtaler som omhandler opphold og utlendingstjenesten, våpen, Namnsmannen og Forliksrådet. Politiet ber om at publikum tar kontakt med sitt lokale politi for å gjøre nye avtaler fram i tid. Publikum som har særlige behov som det må tas hensyn til, bes om å kontakte politiet for å orientere om sin situasjon. 

Utsetter en rekke funksjoner
Når politiet får mer oversikt over situasjonen vil det bli lagt ut nye bookingtimer for pass.  Det vil si at tjenester som går på skjemautfylling, pass og namsmannsfunksjonen må utsettes.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.