Samtalestund: Både barn og voksne snakker sammen når Bokcafeen arrangeres. Foto: Rolf Hessvik

Populært språktreff

Skrevet av Rolf Hessvik
14.12.2018 10:36 - OPPDATERT 14.12.2018 11:36

Det var planlagt språkkafe annenhver onsdag ettermiddag på Inndyr bibliotek, men på grunn av stor interesse arrangeres den hver uke.

Flyktningene selv ytret ønske om å få komme sammen så ofte, forteller biblioteksjef Bodil Venn. Åpen for alle - Bokkafeen er et åpent arrangement. Vi har invitert både de som har lyst til å lære å snakke bedre norsk, og norskspråklige som kan tenke seg til å være samtalepartnere.

Bodil forteller at det ikke bare er flyktninger som kommer, for i Gildeskål bor det folk som kommer fra flere enn 30 forskjellige land.
Hun mener at biblioteket passer godt som møteplass.

- Hit kan mødrene ta med seg barna hvis de ikke har noen til å passe dem hjemme. For på biblioteket har vi både bøker og leker. Rommet er stort slik at de kan løpe litt rundt. Litt uro tåler vi voksne når vi snakker med hverandre.

Læring begge veier Berit Skogsås bodde som ungdom en periode i utlandet.

- Jeg husker at jeg var veldig glad for at folk i Frankrike ville snakke med meg, og lære om mitt hjemland.

Berit har tenkt å møte opp på onsdagskvelden når hun har anledning.
- Det er meget fint tiltak som Bodil Venn har startet opp. Jeg tror det er viktig at innvandrerne lærer seg norsk for å kunne mestre en jobb, og bli lettere integrert.

Hun mener det er veldig viktig med et slikt møtested der folk kan treffes på tvers av kultur, religion og språk. Det gir mulighet til å utveksle erfaringer og kunnskap, og ikke minst bli kjent med hverandre.

- Jeg har alltid vært interessert i fremmede kulturer, og får mye ut av samværet med folk fra andre land på språkkafeen. Samtalene er like lærerike for meg som for dem.

Bodil synes det går greit å kombinere språkkafe med åpent bibliotek, og regner med å fortsette slik hver onsdag også etter jul.

 

Les mer om:

Gildeskal